Nástup chytrých přívěšků? Chystá ho také Oppo

2
Nástup chytrých přívěšků? Chystá ho také Oppo
Fotografie: Samsung
  • Oppo zvolí nabíjecí baterii a USB-C
  • Nebude chybět podpora technologie UWB

Chytré přívěšky zvané Smart Tags před časem představil Samsung a v tomto týdnu se konečně přidal i Apple. Zdá se, že další příslušenství k telefonům nezůstane pouze okrajovou záležitostí. Naznačují to úniky na weibo.com, kde se objevily fotografie zařízení Oppo Smart Tag.

Můžeme vidět malé kruhové zařízení s logem Oppo. Co rozhodně zaujme, je přítomnost USB-C na spodní hraně. Je nasnadě, že čínský výrobce zvolí dobíjecí baterii, což je odlišný krok ve srovnání se Samsungem a Applem. Tito výrobci totiž sáhli po baterii s označením CR2032, která v závislosti na četnosti využívání vydrží několik měsíců až jeden rok. Poté je nutné ji vyměnit, což lze naštěstí provést v domácích podmínkách. Nelze se však ubránit dojmu, že řešení Oppa je přeci jen pohodlnější. I při častém používání bude jistě stačit nabíjet například jednou za dva týdny a proces nabití jistě nebude nijak dlouhý.

Oppo Smart Tag bude podporovat také moderní formu připojení UWB (Ultra Wide Band), která zajistí mnohem rychlejší a přesnější lokalizaci předmětů i v bytě či domě. Současně je díky UWB vše také méně energeticky náročné, než pokud by vše záleželo pouze na Bluetooth. Více informací v tuto chvíli není známo, totéž bohužel platí i o možném datu představení.