U prvního Samsungu s Androidem Go si sami vyměníte baterii

2× aktualizováno
8
U prvního Samsungu s Androidem Go si sami vyměníte baterii
  • Do levného Samsungu by se mohl nastěhovat odlehčený systém Android Go
  • Testy zařízení probíhají také v Evropě

Aktualizováno 15. 8. 2018

Chystaný smartphone Samsung s Androidem Go by měl mít název Galaxy J2 Core a po delší době o něm známe nové skutečnosti. Ty unikly skrze obrázky z přibaleného manuálu. Víme tak, že zadní kryt bude odnímatelný a baterie uživatelsky vyměnitelná. Vyjmout ji budete muset vždy, když budete chtít manipulovat s jednou či druhou SIM kartou. Chybět nebude slot pro paměťovou kartu. U velmi levného zařízení nepřekvapí micro USB konektor.

Samsung Galaxy J2 Core

Na dalším obrázku je možné vidět prostředí. Ačkoliv půjde o Android Go, Samsung si jej lehce upraví k obrazu svému a přidá například aplikaci Switch (snadný přenos dat mezi telefony) a obchod Galaxy Apps.

Samsung Galaxy J2 Core

Aktualizováno 25. 6. 2018

Nově uniklá fotografie poodhaluje další část výbavy chystaného Samsungu J260F, který má využívat Android Go. I do základního smartphonu se probojuje Super AMOLED displej s HD rozlišením a 5palcovou úhlopříčkou. Potvrzuje se procesor Exynos 7570 a 1GB RAM. Potěší naopak solidní 16GB interní paměť. Hlavní fotoaparát má být 8megapixelový, čelní kamerka 5megapixelová. Poslední známá informace zmiňuje baterii s kapacitou 2 600 mAh.

Samsung J260F

Původní informace z 22. 6. 2018

Základní telefony s Androidem vždy brzdil hardware, který často nestačil na alespoň základní chod prostředí. A zasekaný telefon skutečně nechce ani nenáročný uživatel. Změnu k lepšímu přináší odlehčená verze zvaná Android Go. Ta je nejen upravena pro plynulý chod na základním hardwaru, ale Google se rozhodl také přepracovat část svých aplikací do „Go verze“ a výsledkem je opět mnohem lepší běh i na levných telefonech. Ostatně jsme si to mohli vyzkoušet například u Nokie 1. Svůj vlastní počin s tímto systémem dle všeho chystá také jihokorejský Samsung.

Pokud by se informace potvrdily, šlo by o vůbec první smartphone Samsungu v novodobých dějinách, který by se nespoléhal na nadstavbu TouchWiz či nově Samsung Experience. Spekulované zařízení je zatím evidováno pod kódovým označením Universal7570_Go, což naznačuje, že by v něm mohl být použit procesor Exynos 7570. Dle očekávání pak bude nasazena 1GB operační paměť. Zařízení s již zřejmě finálním označením SM-J260F bylo navíc testováno napříč Evropou. Zaznamenáno bylo například ve Velké Británii, Francii či Polsku. Více informací v tuto chvíli není známo, a tak nelze s jistotou říci, zda si například telefon Samsung pouze netestoval a k vydání, alespoň prozatím, nedojde.

Diskuze ke článku
Lukáš
Giga ram je dnes opravdu to nejnuznější minimum. Kvůli takto slabému hw vznikají speciální aplikace i systém... Je to postavené na hlavu, i když chápu, že je to děláno s ohledem na cenu pro chudší země, ale ono se to dostane třeba i k nám za nechutné peníze a já bych raději viděl slušný hw i v levných zařízeních, udělat to jde.
Absolut NoFak
Tak možná by ten Android Go měli nahrát i do Galaxy S10, snad by to pak běželo normálně.
no super
Teď tomu dát patřičnou cenovku (je to přeci jen Samsung) řekněme 4999,- a bude to hit :-)
mrtva_zizala
na takovem phounu nemusi pracovat, staci vzit ten nejpomalejsi shit v nabidce, nacpat to do nej a hotovo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze