Mozilla vydala nový Firefox 8 pro Android

2

Mozilla vydala novou verzi mobilního prohlížeče Firefox s označením 8 pro operační systém Android, která přináší několik inovací. Podívejte se na jejich přehled.

Tip: přečtěte si také článek - Vyzkoušeli jsme nový Firefox 6 pro Android. Jaký je?

Světově populární desktopový prohlížeč Mozilla Firefox se dočkal vydání své nové mobilní verze s označením Firefox 8 pro operační systém Android. Firefox je nyní dostupný je nyní k dispozici ke stažení přímo z Android Marketu, a přichází s několika vylepšeními. Nejnovější verze Firefox 8 slibuje nové doplňky a zvýšenou bezpečnost. Kromě funkcí již známých z předchozích verzí Firefox nově 8 přichází s vestavěným vyhledáváním skrze Twitter. Filtrovat můžete podle trendů, témat, a dokonce i podle uživatelských jmen této populární sociální sítě přímo z hlavního vyhledávacího pole prohlížeče.

Screenshoty z nové verze prohlížeče Firefox 8 (zkoušeno na Sony Ericssonu Xperia mini)
Čtěte také - Safari na iOS je nejpoužívanější mobilní prohlížeč, Android je druhý

Hesla, tzv. Password Master, to je nová bezpečnostní funkce, která umožňuje uživatelům vytvářet hesla pro šifrování uložených dat nebo informací, které přímo souvisejí s prohlížečem. Příkladem mohou být uživatelská jména a hesla, které jsou uloženy na prohlížeči v různých účtech od e-mailu po on-line browser hry. Možnost přidávat záložky na domovské obrazovce je další bonus pro uživatele Androidu. Záložky webových stránek dle vlastního výběru lze přidat také do úvodní obrazovky Firefoxu pro snadnější a rychlejší přístup. Nový Firefox by taky měl přinést lepší stabilitu a rychlost vykreslování stránek. Už jste vyzkoušeli nejnovější Firefox 8 pro Android? Podělte se s ostatními o své dojmy z jeho testování v diskuzi pod tímto článkem.

Firefox 8 pro Android si můžete zdarma stáhnout na Android Marketu

Zdroje: androidauthority.com

Diskuze ke článku
stepo
Na marketu nic takoveho neni. Kliknu na odkaz,a naskoci mi ze polozka nebyla nalezena. A ani pri vyhledavani se mi nic takoveho jako firefox ani 6. A ani 8 neukaze. Tak co,jak to mam najit?
Petr Vejtasa
Petr Vejtasa
Naposledy upraveno: 11. 11. 2011 19:53

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze