Moto 360 bude první Android Wear zařízení s čidlem okolního světla

4

V brzké době můžeme očekávat příchod chytrých hodinek od Motoroly, konkrétně model Moto 360. Ty se zařadí po bok chytrých hodinek od Samsungu nebo například LG. Minimálně jedno prvenství však nové hodinky přeci jen „utrhnou“, a tím bude senzor okolního jasu.

Nepřehlédněte:

Chytré hodinky od Motoroly jsou jiné už napohled. Zatímco ostatní výrobci se snaží o „futuristicky“ vypadající kvádry, Motorola spoléhá na klasiku, a nutno podotknout velmi stylovou, s kulatým ciferníkem. Samozřejmě nebude chybět ani možnost přizpůsobit si hodinky dle svého, a to jak náhradními řemínky z různých materiálů, tak také různým zobrazením ciferníku.

Motorola Moto 360

I když Motorola Moto 360 nebudou první hodinky se systémem Android Wear uvnitř, jedno prvenství přeci jenom získají. Konkrétně máme na mysli senzor okolního jasu, který zajistí automatické nastavení podsvícení displeje v závislosti na okolních světelných podmínkách. Tuto funkci znají především majitelé smartphonů, u kterých funguje bez problému již několik let, u chytrých hodinek však půjde o unikum.

Přitom je využití a hlavně užitečnost takové funkce, zvláště pak u hodinek, obrovské. Zatímco u konkurenčních hodinek se systémem Android Wear je nutné nastavovat jas manuálně (a nejlépe tedy na maximální hodnotu, aby byl displej za všech okolností bez problému viditelný), u Motoroly Moto 360 se o vše postará automatika. Konečně, i senzor okolního jasu by se mohl pozitivně projevit na výdrži baterie. Doufejme tedy, že si od Motoroly vezme příklad i konkurence a senzor okolního jasu se stane součástí i chytrých hodinek. Dodáme, že minimálně zákazníci USA by se Motoroly Moto 360 měli dočkat ještě v létě.

Zdroje: talkandroid.com

Diskuze ke článku
kaktus
Automatická regulace jasu...?! Skvělá věc. Ale že by to bylo zase tak technologicky náročné aby se to muselo extra vypíchnout ? Daleko užitečnější by to bylo v případě brzdových a koncových světel u aut. Nebo na ty hodinky za pár let vůbec neuvidíme.
JJ
Mám pocit, že tenhle senzor dávno mají Sony Smarzwatch 2...
pz
Porad nechapu, jestli ty hodinky jsou jenom externi display telefonu pripojeny pomoci BT, nebo jestli jsou pouzitelne samy o sobe?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze