Mobilní divize Nokie se přejmenuje na Microsoft Mobile Oy

96

Odkoupení divize mobilních telefonů Nokia Microsoftem by se tento měsíc mělo definitivně uzavřít. Dokončení již nic nebrání. Microsoft nyní v otevřeném dopise oznámil i nové jméno této divize, které se začne co nevidět využívat.

Microsoft loni v září oznámil, že kupuje divizi Nokia Devices and Services, tedy divizi mobilních telefonů. Po několika měsících se celý obchod za několik miliard dolarů blíží ke svému dokončení, které by mělo proběhnout ještě tento měsíc, konkrétně 25. dubna.

Microsoft nyní rozeslal svým obchodním partnerům otevřený dopis, ve kterém je informuje o změně názvu této divize, což souvisí s nutnými úpravami fakturačních údajů. Nově se divize Nokia Device and Services bude nazývat Microsoft Mobile Oy. Oy značí ve Finsku totéž jako v České republice zkratka s.r.o., tedy společnost s ručením omezeným. Změnila se rovněž adresa sídla, avšak stále se nachází ve finském městě Espoo.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Michal
Už teď Nokia není mezi deseti výrobci, kteří prodají nejvíc chytrých telefonů. Před příchodem Wp byla první. To poslední,co ji prodávalo, byl název NOKIA. Vidím to bledě.
KONEC NOKII
Poslední rozloučení s Nokií
Filibald
asi to nejlepsi co mohlo Nokii potkat, po tom co se rozhodli jak se rozhodli. Jsem velkym fanouskem Nokie. Zadny jiny telefon nez Nokii sem nemel a nyni mam opet Nokii-Lumii1020. Opravdu jsem se bal toho, ze Nokia zapadne do zůpy -toho smirackeho zasekany balastu Android a zaradi se mezi nespocet tamanu, ketri na Android vyrabeji a cela skvela Nokie by sla do do hnoje. Jeste ze nepadla tak hluboko, aby presla Android, to by byl opravdu jeji konec. A mne by zbyl z mobilu jako jedinna moznost iPhone.

Cisla jsou jedna vec, ale si sem jisty ze bude lip. MS ma penez ...:-) zadotuje to lpatentovejma poplatkama z Androidu :-)
WP8.1 je super a Nokia je uzasny stroj, kteremu se co do zpracovani a gesignu muze rovnat jen iPhone.
langpi
timto bych chtěl podekovat nokii za vsechno co pro me udelala nikdy jsem nemel problem nic... jsem na ni moc hrdej je to moje srdecni zalezitost mel jsem vzdy pouze nokii a souhlasim jsem nesmirne hrdej ze ze neoddala balastu androidu robutkoj zasekanymu..... taky by mi zbyl jediny apple.. skoda toho prejmenovani jmeno nokia budou lide znat jeste dlouhe roky.. a to co dokaze nokia v cele s microfosftem z toho se vam bude delat tesno v trenkach andoidkari :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze