Proces odkoupení Nokie Microsoftem se do konce dubna uzavře

8

Začátkem loňského září oznámil Microsoft dohodu o koupi nejvýznamnější divize finské Nokie, tedy samozřejmě tu s mobilními telefony a tablety. Celý proces však zabírá nějaký čas, nicméně dle oficiálního vyjádření obou firem nyní vše spěje ke zdárnému uzavření.

Microsoft se rozhodl, že svůj ekosystém podpoří zakoupením významné světové značky s mobilními telefony. Volba padla logicky na Nokii, která byla s americkým softwarovým gigantem v podstatě spjata přes operační systém Windows Phone. V září loňského roku tak přišla zpráva, že Microsoft kupuje divizi Devices and Services (mobilní zařízení a služby) od Nokie za 5,44 miliard eur. Za tuto částku získá možnost po dobu 10 let využívat všechny patenty Nokie, značku Asha a Nokia pro takzvané hloupé telefony, a také licence na mapové podklady HERE. Ty však zůstanou pod správou Nokie. Microsoft navíc nezíská možnost označovat značkou Nokia chytré telefony.

TIP! Je to tady: Microsoft kupuje mobilní divizi Nokie

Nokia logo

Od oznámení této události uplynulo už více než půl roku a až dnes se obě firmy rozhodly světu sdělit, že celý proces začleňování a prodeje se blíží ke konci. Vše totiž závisí na schválení regulačními orgány na relevantních trzích. Ačkoliv se po schválení americkým i evropskym regulačním úřadem zdálo, že se proces chýlí k úspěšnému konci, během posledních měsíců se objevily drobné problémy od asijských regulačních orgánů, které tak zapříčinily drobné zdržení. Vše by mělo být kompletně hotovo do konce dubna.

Zdroje: wpcentral.com, press.nokia.com, blogs.technet.com

Diskuze ke článku
Pf
skvela zprava, alespoň se z Nokie nestane Androidi povl
Andrej Kubiš
Andrej Kubiš
takze nazov Nokia uz na novych mobiloch vobec neuvidime??
Jindřich
Jediny co mi vadi je ze uz microsoft nemuze pouzivat znacku nokia jink me to nevadi
Ladislav “AirBerlin” Šmrha
Ladislav “AirBerlin” Šmrha
Tak by mě zajímalo,jaké nám nabídne modely,jestli pojede ve stejných kolejí,jako současná Nokia,nebo trochu odbočí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze