mobilenet.cz před 5 lety: příchod Xiaomi a úspěch prvního Galaxy Notu

mobilenet.cz před 5 lety: příchod Xiaomi a úspěch prvního Galaxy Notu
  • Seznamovali jsme se s novou značkou z Číny
  • Samsung slavil velký úspěch s modelem Galaxy Note
  • Microsoft měl před sebou uvedení systémů Windows Phone 7.8 a 8

V 85. díle našeho seriálu „mobilenet.cz před pěti lety“ se dostáváme do srpna 2012. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě i na našem serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilní telekomunikace je.

Sympaťák s Windows

Před pěti lety to s operačním systémem od Microsoftu zkoušelo mnoho výrobců. Patřil mezi ně také Samsung. Ten do střední třídy zasadil model Omnia M, který se ukázal jako velmi povedený pro méně náročného uživatele, který hledal dotykový telefon se svižným systémem. V recenzi nás potěšil kvalitní AMOLED displej, dobrá výdrž či příkladné dílenské zpracování. Naopak žehrali jsme nad malou interní pamětí, absencí slotu pro paměťové karty či vyšší cenou.

Samsung Omnia M

Přichází Xiaomi

Dnes jeden z největších výrobců chytrých telefonů a další elektroniky na světě, před pěti lety v podstatě nováček, o kterém začaly do české kotliny prosakovat první informace. Tak bychom mohli v kostce shrnout situaci kolem Xiaomi. Právě v srpnu jsme vás na mobilenet.cz obeznámili s tehdejší novinkou, která byla zvaná Xiaomi Mi2. Později velmi populární model, který jistě mnohým slouží dodnes. Tehdy zaujal například opravdu kvalitním displejem či výkonným hardwarem.

Úspěch prvního Notu

Od příchodu vůbec prvního Galaxy Notu od Samsungu nám letos uplyne již 6 let. První generace se představila v roce 2011 a nutno říci, že šlo o trefu do černého. Důkazem budiž čísla prodejů první generace, které jsme měli k dispozici právě před pěti lety. Za necelý jeden rok se jihokorejskému výrobci podařilo prodat 10 miliónů kusů Galaxy Note, který tehdy lákal na 5,3palcový displej či dotykový stylus S Pen.

Samsung Galaxy Note

Windows Phone na rozcestí

Dnes jsme začali i skončíme tématikou Windows Phone. Před pěti lety již byla netrpělivě vyhlížena verze Windows Phone 8. Na tu staré telefony nikdy nepřešly, ale jakousi cenou útěchy pro ně byla aktualizace na Windows Phone 7.8. Ta přinášela některé nové funkce, ale samozřejmě ty zásadní chyběly. V našem článku jsme právě odlišné funkce porovnali.

Windows Phone aplikace na Windows 8
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze