Xiaomi Mi-Two: první čtyřjádro s Krait čipsetem a HD displejem

56

Čínský producent mobilních telefonů, výrobce Xiaomi, představil novinku, která zamíchá kartami na poli nejlépe vybavených telefonů na trhu. Novinka s označením Mi-Two nabízí nejnovější generaci čtyřjádrového procesoru S4 Snapdragon s čipsetem APQ8064. Ohromí i 2 GB RAM paměť a grafický akcelerátor Adreno 320. Také jste v úžasu?

Xiaomi Mi-Two - oficiální fotografie

Novinka Mi-Two bude patřit mezi želízka v ohni mezi top třídou vybavených telefonů pro letošní rok, neboť se na trh dostane opravdu velmi brzy. Již v říjnu letošního roku může nalézt své první majitele. Jakou výbavou se jim odvděčí za investované peníze? Jednoznačným tahákem je nová generace čtyřjádrového procesoru S4 Snapdragon PRO s čipsetem Krait (APQ8064) a pracovní frekvencí 1,5 GHz. Tento čipset zatím žádný jiný výrobce ve svém smartphonu nepoužil, výjimkou je pouze vývojářský tablet samotného Qualcommu.

Xiaomi Mi-Two - oficiální fotografie čtyř barevných variant

Procesor je navíc vyroben nejnovější 28 nm technologií. Stydět se nemusí ani operační paměť rovna 2 GB RAM. Výrobce avizuje špičkovou a výkonnou grafiku, měřitelnou s konzolemi XBox 360. Údajně důstojným soupeřem této konzole by mělo být Adreno 320.

Bude nový Krait APQ8064 demonstrovat obří výkon?

Velký náskok si novinka udržuje i v dalších oblastech. K zahození není ultrajemný 4,3 palcový IPS displej s HD rozlišením 720p (342 PPI). Na zadní straně je 8 megapixelový fotoaparát s objektivem vysoké světelnosti f/2,0 a 26 mm širokoúhlým objektivem. MicroUSB konektor podporuje funkci USB Host skrze MHL port. V datových technologiích je stropem HSPA+ DC s rychlostí 42 Mb/s. K dispozici je i 16 GB interní paměť, rozšiřitelná o paměťové karty typu MicroSDHC.

Podle předpokladů budou výsledné fotografie špičkové, minimálně za horších světelných podmínek

Výrobce osadil zařízení baterií kapacity 2000 mAh, což není málo, ale ani moc. Přesto bude k dispozici i volitelná varianta s o poznání zajímavější kapacitou 3000 mAh. Rozměry telefonu jsou sympatické 126 x 62 x 10,2 milimetrů. Pochvalu má výrobce za to, že do prodeje vypustí novinku s Androidem 4.1 Jelly Bean, navíc s populární nadstavbou MIUI, která telefon přibližuje systému iOS.

Ukázkové snímky z fotoaparátu (plné rozlišení)

A teď pozor, následující informace je myšlena zcela vážně. Prodejní cena v přepočtu na české koruny by měla činit osm tisíc korun. I kdyby byla cena o několik tisíc vyšší, bude se s přehledem jednat o nejlevnější čtyřjádro na trhu, které je zároveň i nejvýkonnější. Navíc do prodeje by měly vstoupit hned čtyři barevné varianty, lišící se provedením zadního krytu (žlutá, zelená, modrá a růžová). Může takto vybavené zařízení za takto nízkou cenu způsobit davové šílenství? Jak se vám zařízení líbí? Co říkáte na novou generaci čtyjádrového procesoru, dotykový displej a parametry fotoaparátu?

Zdroje: xiaomi.com

Diskuze ke článku
JaroB
Ešte mám stále otvorené ústa...je to brutálne čo Čína dokáže ponúknuť a kedy...:oO O cene sa ani nebavmeaj keď bola vyššia a kvalitou ako Huawei MediaPad tak ostatní výrobcovia majú o bezsenné noci postarané...
dawe
tak tohle bude bombaaaa
Jan
Yes That is fucking amazing Woow
Filip
Toto asi preští aj SGS III! Už sa neviem dočkať recenzie!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze