mobilenet.cz před 5 lety: čtyřjádrové LG a Nokia 5110

5
mobilenet.cz před 5 lety: čtyřjádrové LG a Nokia 5110
  • Testovali jsme první čtyřjádrový chytrý telefon na českém trhu
  • Dojímali jsme se nad půlročním používání tabletu BlackBerry PlayBook
  • Hvězdou seriálu Retro byla Nokia 5110

V 84. díle našeho seriálu „mobilenet.cz před pěti lety“ se dostáváme na přelom července a srpna 2012. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě i na našem serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilní telekomunikace je.

Nástupce legendy

Zkraje srpna roku 2012 jsme finišovali s testem Samsungu Galaxy Ace 2. Kladly se na něj velká očekávání, neboť byl nástupcem původního Galaxy Ace, který zajistil rozšíření chytrých telefonů s Androidem do středních cenových hladin. Druhá generace přinesla oblejší tvary a samozřejmě o něco lepší výbavu. V čele s 3,8palcovým displejem či výkonnějším hardwarem. Potěšil nás také velmi slušný 5megapixelový fotoaparát. Naopak méně nás nadchla slabší výdrž.

Samsung Galaxy Ace 2

Čtyři jádra z Jižní Koreji

Dalším dočasným hostem v naší redakci byl vůbec první čtyřjádrový telefon. Šlo o LG Optimus 4X HD. V naší recenzi jsme si pochvalovali kvalitní zpracování, příkladnou konektivitu, špičkový displej nebo dle očekávání vysoký výkon. Šlo ostatně o vlajkovou loď výrobce. Z tohoto úhlu pohledu ale zklamal fotoaparát nebo slabší výdrž baterie na jedno nabití.

LG Optimus 4X HD

Legenda v Retru

Náš seriál Retro byl před 5 lety v plenkách, avšak přesto se nám podařilo ukořistit legendu všech legend – Nokii 5110. Mimochodem, od představení Nokie 5110 letos uplynulo již možná těžko uvěřitelných 20 let. Celé dvě dekády již tak mnozí překonávají rekord v hadovi a dvacet let již známe oblíbené vyzvánění Nokia Tune. Pakliže si chcete zavzpomínat, nepřehlédněte náš tehdejší díl.

Nokia 5110

Používali jsme BlackBerry PlayBook

Práce redaktorů mobilenet.cz nekončí jen suchým otestováním novinky na českém trhu. Někdy se u nás zařízení zdrží déle a my vám můžeme přinést tzv. dlouhodobé dojmy z používání. Před pěti lety to byl případ tabletu BlackBerry PlayBook. V jeho případě šlo o spíše menší zařízení, avšak s velmi povedeným prostředím i možnostmi využití. Jak na nás působil po půlročním používání, si můžete připomenout v našem článku.

BlackBerry PlayBook
Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Galaxy Ace 2 bol moj prvý smrtphone velmi dobry mobil, no až kym neprišla aktualizacia na android 4.1 potom to bol neoužitelny telefon, ale aj tak nan ho spominam v dobrom, teraz mam 5,2" lopatu a strašne by som sa vratil ku galaxy ace 2 pripadne ku mojmu druhemu mobilu Xperia M :)
Martin P
LG Optimus 4XHD můj první smartphone který jsem kupoval hned jak vyšel. A doteď funguje.
M:|
BlackBerry PlayBook predbehol dobu, veľká škoda, že ho zarezali. :-/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze