Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO
recenze

Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO

Barevná evoluce

Prestigio „chrlí“ jeden mobilní telefon za druhým, dnes se v krátkosti podíváme model s označením MultiPhone PAP5500 DUO, který se, jak už samotný název napovídá, chlubí podporou dvou SIM karet. V této cenové kategorii překvapí 5palcový displej, rozlišení ovšem mohlo být vyšší, stejně tak mohlo Prestigio zapracovat na lepší optimalizaci. Nebudeme ale předbíhat, jak nový přírůstek celkově obstál v našem dlouhodobém testu?

Společnost Prestigio je na českém trhu známá především díky široké nabídce levných mobilních telefonů a také tabletů. V nabídce Prestigia se vyzná jen opravdový znalec, protože Prestigio vypouští své novinky rychleji, než většina z nás dokáže zaregistrovat. Většinou však jde pouze o přejmenované telefony, které nabízí stejné vnitřnosti, mění se pouze drobnosti. Podobná situace je i u našeho dnes testovaného Prestigia MultiPhone PAP5500 DUO, ten je totiž velice podobný nedávno testovanému sourozenci s názvem Prestigio MultiPhone PAP 5450, jehož minirecenzi jsme pro vás připravili zde.

Nepřehlédněte:

V dnešním krátkém testu se podíváme, co MultiPhone PAP5500 DUO za 4 290 Kč svému uživateli nabídne.

Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO na oficiálních snímcích

Technické parametry Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 75,3 × 10,6 mm, 183 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5" (480 × 854 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetARM Cortex-A7, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4,1 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:07 hodin
Dostupnostlistopad 2013, 4 290 Kč

Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO – rychlý videopohled

Úvodní srovnání

Jak jsme už zmínili, dnes recenzovaný MultiPhone PAP 5500 je velice podobný, jako nedávno testovaný MultiPhone PAP 5450. Rozdíl je pouze ve velikosti úhlopříčky (5 palců versus 4,5 palce) a také v kapacitě integrované baterie (2 000 mAh versus 1 500 mAh). Vše ostatní je však téměř stejné, samozřejmě se také liší cena, PAP5450 je levnější zhruba o 500 Kč v případě volného prodeje. Větší rozměry a vyšší hmotnost v případe MultiPhone PAP5500 pak ospravedlňuje již zmíněná větší úhlopříčka a vyšší kapacita baterie.

Specifikace Prestigio MultiPhone PAP5450 DUO Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO
Rozměry 134 × 67 × 10,3 mm 146 × 75,3 × 10,6 mm
Hmotnost 145 gramů 183 gramů
Úhlopříčka displeje 4,5 palce 5 palců
Rozlišení displeje 854 × 480 pixelů 854 × 480 pixelů
Kapacita baterie 1 500 mAh 2 000 mAh
Procesor dvoujádrový (MediaTek) dvoujádrový (MediaTek)
Takt procesoru 2 × 1,2 GHz 2 × 1,2 GHz
Grafický akcelerátor Mali-400 MP Mali-400 MP
Paměť RAM 512 MB 512 MB
DualSIM ano ano
Fotoaparát 5 Mpx (2 592 × 1 944 pixelů) 5 Mpx (2 592 × 1 944 pixelů)
Videokamera HD (1 280 x 720 pixelů) HD (1 280 x 720 pixelů)
Přední kamera 0,3 Mpx 0,3 Mpx
Cena cca 3 900 Kč cca 4 300 Kč

Kompletní srovnání Prestigia MultiPhone PAP5450 DUO a MultiPhone PAP5500 DUO naleznete v našem katalogu.

Obsah balení: připravte se na barvy

Již notoricky známá a zajímavě ztvárněná krabička společnosti Prestigio ukrývá kromě samotného telefonu poměrně bohaté příslušenství, za což opravdu chválíme. Těšit se mohou především příznivci barev, v balení totiž přímo od výrobce dostanete další 4 různě barevné kryty. Celkově si tedy můžete vybrat z modré, zelené (limetkové), žluté a červené, přímo na telefonu je ještě kryt v klasické černé barvě. Dále v krabici naleznete datový microUSB kabel a koncovku do zásuvky. Nezapomnělo se ani na designově povedená špuntová sluchátka s plochým kabelem a nezbytnou dokumentaci.

Základní balení

Vzhled a konstrukce: stále stejná písnička

Když se poprvé podíváte na Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO, první co vás zaujme, jsou jeho poměrně velké rozměry, konkrétně 146 × 75,3 × 10,6 milimetrů. Zde se rozměry musely podrobit velké úhlopříčce, i když s tenkostí rámečků si Prestigio hlavu nedělalo a telefon je větší, než dražší pětipalce. Horší je to ovšem s hmotností. Ta se zastavila na hodnotě 183 gramů, což je i na takto velké zařízení hodně, zvláště když je celá konstrukce telefonu plastová. Na přední straně naleznete kromě displeje ještě trojici senzorových kláves, nad displejem pak mřížku sluchátka, kameru pro videohovory a samozřejmě nezbytný průchod senzorů. Je škoda, že Prestigio i v tomto případě zapomnělo na notifikační LED diodu, která by značně pomohla upozornit na zmeškané události.

Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO

Na levém boku nalezneme poněkud nestandardně kolébkové tlačítko pro regulaci hlasitosti. Tlačítko je umístěno přibližně v první třetině délky boční strany, jeho stisk je pevný a jistý, při jeho ovládáním tedy na žádné problémy nenarazíte. Na vrchní straně telefonu nalezneme odkrytý vstup microUSB konektoru a také 3,5milimetrový jack konektor pro připojení sluchátek. Na pravé straně se pak nachází tlačítko pro vypnutí/zapnutí telefonu, respektive displeje. Tlačítko je bohužel umístěno příliš vysoko, proto se občasnému přehmátnutí bohužel nevyhnete. Opět je ale jeho stisk jistý, tlačítko je navíc díky zkoseným bokům hezky vystouplé nad okolní povrch. Na spodní straně již kromě schovaného mikrofonu nenaleznete vůbec nic.

Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO ze všech stran

Zadní straně telefonu dominuje čočka 5Mpx fotoaparátu s přisvětlovací diodou a samozřejmě také nepřehlédnutelné logo společnosti Prestigio. To je pouze tištěné, ne jako tomu bylo například u modelu MultiPhone PAP5300 DUO, kdy se jednalo o jakousi „plastiku“. Ve spodní části telefonu se pak ukrývá výdech hlasitého reproduktoru. Vzhledem k mírnému zkosení zadního krytu se reproduktor přímo nedotýká podložky, případné notifikace tedy jistě nepřeslechnete.

Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO

Zastavíme se také u zpracování zadního, respektive všech dalších zadní krytů, které v balení naleznete. Ve všech případech se jedná o plastové skořepiny (podobně jako tomu bylo například u Nokie Lumia 820), vaničky, do kterých telefon hezky zapadne a pevně ho obemkne. Chválíme také povrchovou úpravu zadních krytů, která působí měkčeným dojmem, na krytu se navíc díky matnému provedení nezachytávají vaše otisky prstů. Co ovšem nepotěší, jsou již zmíněné zkosené hrany zadních krytů. Celkově není pocit při držení telefonu úplně příjemný, zkosené hrany telefonu navíc přidávají pár desetin milimetru na šířce.

Zadní kryt a baterie

Baterie a výdrž: nekonečné nabíjení

Pod zadním krytem nalezneme baterii s kapacitou 2 000 mAh, tu můžete bez problémů nahradit novou, je totiž snadno přístupná a tudíž vyměnitelná. V našem standardizovaném testu výdrže (synchronizace dat byla vypnuta, telefon byl připojen k zabezpečené Wi-Fi síti, jas i zvuk byly nastaveny na poloviční úroveň a telefon hrál do dodávaných sluchátek) dokázal telefon přehrávat streamované HD video po dobu 4 hodin a 49 minut, což je spíše průměrný výsledek. Například již zmíněné Prestigio MultiPhone PAP5450 ale dokázalo streamovat HD video po ještě kratší dobu 4 hodin. Baterie se nabije na 80 % své kapacity za 2 hodiny a 32 minut, na posledních 20 procent si počkáte dalších přibližně 35 minut.

Nabídka barevných krytů

Ve vrchní části odkrytých zad pak naleznete dvojí šuplíček pro SIM kartu o standardních velikostech (ano, ani microSIM, ani nanoSIM, do telefonu vložíte dvě SIMkarty standardních velikostí). Šuplíček na SIMkartu je vyveden opravdu zajímavě, jedná se o dvoustupňový vchod, do kterého SIM karty zasunete, pozor si musíte dát pouze na směr otočení dané SIM karty. Hned vedle vstupu pro SIM karty se nachází také místo pro zasunutí paměťové microSD karty.

Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO

Celkově musíme zpracování telefonu pochválit. I když je zadní kryt dobře snímatelný, po opětovném nasazení vše drží na svém místě jak má, skřípavých zvuků se nedočkáte ani při snaze telefon prohnout, za což může především „vaničkovitá“ konstrukce zadního krytu, která na vnitřnosti telefonu pevně doléhá. Nebýt zkosených hran telefonu, jedná se o příkladně zpracovaný telefon, ze kterého by si mohli brát příklad i mnohem známější výrobci mobilních telefonů.

Zvuk: řvoun bez zábran

Po zvukové stránce telefony/tablety od Prestigia nepřekvapí, spíše naopak, MultiPhone PAP5500 DUO bohužel není žádnou výjimkou. S hlasitostí to ještě tak špatné není, příchozí notifikace rozhodně nepřeslechnete, kvalita zvukového výstupu je ale spíše špatná, pokud si tedy trochu nepohrajete s ekvalizérem, písničky jsou na hlasitý reproduktor téměř neposlouchatelné. Podobná situace platí i po připojení sluchátek a je jedno, jestli používáte ty standardně dodávaná, designově povedená nebo sluchátka vlastní. Zvuková stránka zkrátka není nic, čím by se Prestigio mohlo chlubit a na poslouchání vašich oblíbených skladeb tak doporučujeme doplňkové zařízení.

Hlasitý reproduktor na zadní straně telefonu

Displej: tak takhle opravdu ne

V této cenové hladině zaujme především úhlopříčka displeje, ta se totiž zastavila na hodnotě 5 palců. Telefon tedy ještě nemůžeme označit za klasický tabletofon, phablet, chcete-li, za přerostlý smartphone, už ale určitě ano. Displej zabírá většinu přední části telefonu, některé uživatele potěší fakt, že kontextové klávesy pro ovládání systému jsou umístěné mimo displej ve formě senzorových kláves. Displej tedy můžete využívat v jeho plné velikosti.

Displej

Co ovšem nepotěší je rozlišení displeje, to je pouhých 480 × 854 pixelů, což je na 5 palců až žalostně málo. Kdyby Prestigio dosadilo alespoň qHD zobrazovací panel, který by konečnou cenu telefonu příliš nenavýšil, udělalo by mnohem lépe. V tomto případě jsou jednotlivé pixely znatelné již při zběžném pohledu, dokonce již na předinstalovaných tapetách. Maximální možný jas a pozorovací úhly také neohromí, na přímém slunci navíc narazíte na problém s odlesky a displeje. Čidlo regulace jasu však funguje bez problému. Displej se ale celkově příliš nepovedl.

Fotoaparát: na momentky postačí

Integrovaný fotoaparát nabízí rozlišení 5 Mpx, konkrétně tedy 2 592 × 1 944 pixelů. Samozřejmostí je pak autofokus a přisvětlovací LED dioda. Ještě než se pustíme do hodnocení kvality samotných fotografií, zastavíme se na okamžik u prostředí fotoaparátu. To je samozřejmě stejné, jako u předešlých modelů od Prestigia, v tom ovšem vidíme hlavní kámen úrazu.

Čočka fotoaparátu vyčnívá nad okolní povrch

Prostředí se časem stalo velmi nepřehledné, rozpoznání symbolů v horní posuvné liště je pro neznalé téměř vždy jako sázka do loterie. Naopak potěší, že rovnou na základní obrazovce najdeme jak spoušť fotoaparátu, tak videokamery, což urychlí práci. Zajímavostí je funkce Dual Shot, která je známá například díky telefonům Samsung z řady Galaxy S. Kromě klasického náhledu fotografie vidíte v malém rámečku také svoji maličkost a můžete tak zachytit fotografii složenou ze dvou obrázků.

Prostředí fotoaparátu

Kvalita snímků patří bohužel k průměru, snímky jsou často přepálené ani podání detailů po celé ploše není nejlepší, na druhou stranu se snímky chlubí poměrně přirozeným podáním barev, za což rozhodně chválíme. Pořídit ostrý snímek je však umění, telefon nedisponuje optickou, dokonce ani softwarovou stabilizací, při pořizování snímků se tedy musíte spolehnout pouze na váš pevný úchop. Celkově je kvalita pořízených snímků dostatečná pro upload na některou ze sociálních sítí nebo například jako příloha e-mailové konverzace, což je vlastně i očekávaný výsledek. Fotit samozřejmě můžete také přední kamerou pro videohovory, ta však nabídne rozlišení pouze 0,3 Mpx. kvalita je tedy pochopitelně velice špatná a hodí se tak maximálně pro prohlížení na displeji mobilního telefonu nebo jako příloha MMS zprávy. Kvalitu pořízených snímků z hlavního fotoaparátu si můžete prohlédnout na následujících ukázkových příkladech.

Testovací snímky

Videokamera: „HDčkový“ standard

Prestigio nezapomnělo ani na natáčení videí, v tomto případě v rozlišení 1 280 x 720 pixelů (HD). Kvalita videokamery odpovídá, stejně jako kvalita fotoaparátu, průměru. Potěší snímkovací frekvence 30 FPS, která zaručuje plynulý obraz bez trhání. Místo teorie se však můžete podívat na testovací video, které výslednou kvalitu videokameru popíše ze všeho nejlépe.

Prestigio PAP 5500 DUO (testovací video) – exteriér, 720p

Hardware: odladit, prosím

Uvnitř telefonu nalezneme dvoujádrový procesor ARM Cortex-A7 (MediaTek) taktovaný na 1,2 GHz. Jako grafický akcelerátor byl použit čip Mali-400 MP. Paměť RAM se zastavila na hodnotě 512 MB, uživatelská paměť je pouhé 4 GB, naštěstí s možností ji rozšířit pomocí paměťových karet microSD o dalších až 32 GB. Jako operační systém byl zvolen samozřejmě Android, konkrétně ve verzi 4.2.2 Jelly Bean. O možné aktualizaci na Android 4.3 Jelly Bean bohužel prozatím nepadlo ani slovo. Papírové hodnoty dávají na vědomost, že zázraky od telefonu opravdu očekávat nelze a to se víceméně potvrdilo i v průběhu testování. Ve své cenové kategorii, tedy v kategorii zařízení do 5 000 Kč se však jedná o standard.

Paměť telefonu

Po spuštění telefonu zjistíte, že máte k dispozici zhruba 1,3 GB paměti z původních 4 GB, což přímo volá po koupi paměťové karty. V telefonu však nalezneme hned od základu mnoho předinstalovaných aplikací, některé z nich můžete jednoduše odinstalovat a volné místo si tak alespoň trochu rozšířit. Tak či tak, limitující je paměť RAM. V případě, že telefon zahltíte množstvím aplikací, telefon se stane téměř nepoužitelným. Už po vybalení a prvním spuštění telefonu je pomalý, čekáte prakticky na vše. Znovu ale musíme zmínit, že v této cenové kategorii se jedná spíše o standard, pro lepší výkon bude lepší popřemýšlet o zařízení s minimálně 1 GB paměti RAM.

Prostředí telefonu: téměř čistý Android

Prestigio používá jen velice mírnou grafickou nadstavbu, jinak se jedná o prakticky naprosto čistý Android, což není na škodu, zvláště když už tak je telefon trochu pomalejší, náročnější nadstavba by telefon ještě více zpomalila. Celkově působí prostředí celkem strohým dojmem, menu je pak trochu zmatečné. Nic vám ale samozřejmě nebrání doinstalování některého z volně dostupných launcherů z Google Play, vše záleží na daných požadavcích uživatele.

Prostředí telefonu

Hned při prvním zapnutí telefonu vám telefon navíc nabídne možnost stažení několika aplikací přímo od Prestigia, třeba navigaci v trial verzi nebo doplňkové sociální sítě a některé hry zdarma. K těmto aplikacím se ale dostanete i později, v menu se totiž nachází aplikaci Instalátor Prestigio. Komunikaci obstarává jednoduchá aplikace pro SMS, psát můžete na jedné z dvou předinstalovaných klávesnic (Prestigio Keys a klasická androidí klávesnice). Na e-maily můžete použít buď vestavěný Gmailový klient, pokud byste chtěli propojit jiný mailový účet i to telefon hravě zvládne pomocí druhé aplikace určené pro tyto účely. Pro organizaci vašeho času nechybí kalendář, úkolovník, budík, minutku či stopky.

Zprávy a e-mail

Konektivitu mají na starost datové přenosy (GPRS, EDGE, HSPA+, jinak se můžete na internet připojit pomocí Wi-Fi o standardu b/g/n. Nezapomnělo se ani na Bluetooth ve verzi 3.0. NFC nebo dokonce LTE samozřejmě v telefonu nečekejte. Telefon nabízí dva předinstalované prohlížeče, klasikou je už Google Chrome, který exceluje hlavně v oblasti synchronizace, na výkon telefonu je však náročnější než standardní prohlížeč od Androidu, který je plynulejší. Telefon nabídne také GPS modul, fixace je bezproblémová a s povolenou aGPS trvá fixace řádově vteřiny. a to dokonce i uvnitř domu/bytu, zamrzí ovšem chybějící elektromagnetický kompas pro snazší orientaci na mapě. Důležitou vlastností telefonu je však podpora dualSIM. Pro správu obou SIM karet je v nastavení přichystána speciální položka, kde si zvolíte, jaká SIM karta má být primárně využívána k volání či datům, zvolit si můžete také barevné rozlišení daných SIM karet. Nemusíte ale zvolit nic, telefon se vás po vložení nové SIM karty vždy zeptá, k čemu má být primárně nastavená.

GPS navigace

Pokud zrovna z jedné SIM karty voláte, jste pro volajícího na druhou SIM kartu nedostupní, následně vám klasicky dorazí SMS zpráva o zmeškaném hovoru. Jinak jste samozřejmě dostupní na obou SIM kartách zároveň, při odesílání SMS nebo vytáčení čísla máte vždy možnost vybrat si, z jaké SIM karty bude daná činnost uskutečněna. Kvalita hovoru je obecně dobrá, oceníte nadstandardní hlasitost ze sluchátka, na kvalitu hovoru si nestěžovala ani druhá strana. I když jsme na těle nenašli druhý, „odšumující“ mikrofon, je hovor dostatečně čistý a zřetelný i v rušenějším prostředí.

Multimédia: zabaví

Pro chvíle nudy si pro vás Prestigio připravilo FM rádio s RDS, zapotřebí jsou pouze sluchátka, která fungují jako anténa. Dále v telefonu nalezneme pár předinstalovaných her, zbylé si můžete stáhnout pomocí Google Play nebo speciálního obchodu přímo od Prestigia. Výkon telefonu pohodlně postačuje na klasické hry jako je Angry Birds nebo například Subway Surfers, u náročnějších 3D her už však narazíte. Přímo v telefonu naleznete rovnou dva přehrávače videa, které si bez problému poradí s HD videem a také s většinou formátů videa. Opět ale nebrání doinstalování si některého z oblíbených přehrávačů. Všechny vaše fotografie, videa a další obrázky naleznete v aplikaci Galerie, i ta je notoricky známá, čili netřeba dlouze představovat. Telefon tedy rozhodně zabaví, narazit můžete pouze při hraní náročných 3D her na výkonností složku telefonu.

FM rádio, předinstalovaná hra Little Big City a nabídka her na Google Play

Závěr a zhodnocení: šlo by to i lépe

Co říci závěrem? Podle našeho názoru by se měla společnost Prestigio soustředit na větší novinky, než je pouhé zvýšení kapacity integrované baterie a zvětšení úhlopříčky disleje. Celkově je telefon vzhledem k cenovce vybaven dostatečně, co ovšem kazí celkový dojem je především rozlišení displeje, které by mělo být v případě 5palcové úhlopříčky minimálně qHD. Neohromí ani výkon dvoujádrového procesoru a optimalizace prostředí, paměť RAM by také mohla nabídnout alespoň kapacitu 1 GB. Bohužel, musíme se spokojit s tím, co je.

Zaslouží si vaši přízeň?

Tedy, nemusíme. Nákup telefonu doporučujeme především těm z vás, kdo za každou cenu potřebuje 5 palcovou úhlopříčku, na rozlišení a celkovou optimalizaci systému ale tolik nehledí. Některé by mohla zaujmout také nabídka barevných krytů v základním balení. Pojďme se teď ale společně podívat na některé konkurenty Prestigia.

Gigabyte GSmart Roma R2

Prvním konkurentem by mohl být například Gigabyte GSmart Roma R2, který seženete už za zhruba 3 500 Kč. Ten nabídne subjektivně zajímavější design a hlavně dvojnásobnou paměť RAM (1024 MB), velikost úhlopříčky ovšem klesla na 4 palce. O palec menší displej však nabídne stejné rozlišení, jemnost je tedy na mnohem lepší úrovni. Ostatní specifikace jsou pak téměř totožné. V tomto duelu budou hrát hlavní roli především sympatie daného zákazníka a také nutnost velké úhlopříčky.

Gigabyte GSmart Roma R2

Huawei Ascend G510

Huawei Ascend G510 seženete zhruba za 3 600 Kč. Za tuto cenu nabídne 4,5 palcový displej se stejným rozlišením jako dnes recenzované Prestigio. Huawei vsadilo na dvoujádrový procesor Qualcomm MSM8225 Snapdragon s taktem 1,2 GHz, paměť RAM je stejná, tedy 512 MB, stejná je i paměť uživatelská (4 GB).

Huawei Ascend G510

Xiaomi Red Rice

Pokud byste raději výkonnější telefon a přitom by vám nevadilo přidat něco navíc, skvělou volbou by mohlo být Xiaomi Red Rice za zhruba 5 800 Kč. Za tuto cenu Xiaomi nabídne 4,7 palcový displej s HD rozlišením (1280 x 720), 8 Mpx fotoaparát a čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz. Potěší také podpora dualSIM a designově povedená nadstavba MIUI.

Xiaomi Red Rice

Nokia Lumia 625

Pokud se vám operační systém Android nezamlouvá, mohla by se vám líbit například Nokia Lumia 625 za zhruba 4 700 Kč. Za tuto cenu nabídne 4,7 palcový displej se stejným rozlišením jako Prestigio MultiPhone PAP5500 DUO. Dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,2 GHz společně s operačním systémem Windows Phone 8 zajistí svižný chod, potěší také baterie s kapacitou 2 000 mAh. Uživatelská paměť má hodnotu 16 GB, rozšířit ji můžete pomocí paměťové karty microSD.

Nokia Lumia 625
prestigio-multiphone-pap5500-duo
Klady
  • konstrukční zpracování
  • nabídka barevných krytů
  • dual SIM
  • dvoujádrový procesor
  • nízká cena
  • rychlá GPS
  • některé užitečné bonusové aplikace
Zápory
  • odladěnost prostředí
  • kvalita a rozlišení displeje
  • kvalita fotoaparátu
  • horší zvukový výstup
Diskuze ke článku
hspa
HSPA7,2 neskutecna sunka je to celkove
René
Ale podle srovnávací tabulky mají oba founy 512 GB ram,což je na řadu let bezkonkurenční hodnota :D
Prestigio 3350
Zdravím plánujete udelat i video pohled na velice levný Prestigio Multiphone 3350DUO ? Hodně by mne to zajímalo,jestli se za ty prachy vyplatí ,mobil chci spíš na Občasné zabavení Napr. takové hry jako GTA SA,Real Racing 3,Modern Combat 4: Zero Hour,Asphalt 8: Airborne...je na to vůbec vhodný ?
děkuji za rychlou odpověď.
Michal Zoubek
Dobrý den, můžete mi někdo poradit mezi tímto Prestigiem 5500 Duo a Alcatelem C7 ? jaký je mezi nimi rozdíl a jestli Alcatel C7 zvládne hry jako Real racing 3? díky moc

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze