Microsoft údajně posune Office pro Android a iOS na rok 2014

5

Americký softwarový gigant Microsoft údajně chystá odklad připravovaného vydání kancelářského balíku Office pro mobilní telefony s operačním systémem Android a Apple iOS. Důvodem má být lepší odladění aplikace a korekce všech funkcionalit.

Informaci přinesl kolega Jo Foley z dobře informovaného serveru ZDnet. Microsoft původně plánoval uvést mobilní kancelář, zahrnující vše od textového editoru Word, přes tabulkový procesor Excel, až po program pro přípravu prezentací PowerPoint a poznámkový blog OneNote, právě v těchto dnech. Foley však tvrdí, že se tak nakonec stane až v říjnu příštího roku.

Microsoft Office logo

Odklad je to na dnešní poměry poměrně znatelný. Za vším prý stojí náročné ladění nové verze Office pro počítačový Apple OS X, Windows 8 RT pro tablety a také samozřejmě pro Windows Phone. Nejvíce času prý zabere to, aby všechny aplikace byly co nejvíce „touch-friendly“, tedy aby se lehce a intuitivně daly ovládat pomocí dotykového displeje.

TIP! Microsoft snižuje požadavky Windows 8, chce zaútočit na Nexus 7

Microsoft se kvůli tomuto odkladu opět vzdálí od konkurenčních kancelářských aplikací, které již mají na mobilech silnou pozici. Za všechny můžeme zmínit třeba Google Documents od největšího rivala redmondské společnosti. Na druhou stranu pokud Microsoft dokáže odvést dobrou práci a přivede na chytré telefony opravdu kvalitní kancelářský balík, může se díky svému vlivu rychle nad konkurenty vyšvihnout. O veškerém dění okolo přípravy mobilních Office vás samozřejmě budeme na našem portálu i nadále informovat.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Petr
No a na druhou stranu lidi kteří Office chtějí to může přilákat k Windows Phone - já bych osobně do systému na kterém office neběží nešel.
Oky
Klasický hater androidu
RV
Skvělá strategie! Je jasné, že pokud někdo chce Office nebo Nokia Here - tak se musí připojit k Microsoftu a Nokii - Tak to má vypadat hoši :))
Petr
Vždyť jo nechápu proč by to těm androiďákům měli uvolňovat - když je to tak skvělej systém s neskutečnou nabídkou aplikací tak je absence office nemusí trápit ne...? Nebo, že by ty ,,náhrady,, byly nedostatečné...?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze