Microsoft Send přichází na Android, podmínka Office 365 zůstává

3

Na konci měsíce července jsme vás informovali o velmi zajímavém projektu z dílen Microsoftu, konkrétně o aplikaci Send. Ta se tváří jako běžný messenger, avšak místo klasických zpráv se odesílají e-maily. Taková komunikace tedy naplňuje obchodní standardy. Nyní aplikace dorazila i na Android.

Send

Microsoft Send je jednoduchá aplikace pro předplatitele Office 365, která se sice tváří jako běžný internetový messenger, avšak uživatelé skrze ni zasílají e-mailovou korespondenci. Vytvářet nové e-maily je dle slov zástupců aplikace pomalé a vcelku zbytečné, aplikace Send je oproti tomu rychlá. V době, kdy jsme o aplikaci psali, byla dostupná pouze pro iOS, rozšíření na Android a Windows Phone mělo dorazit později. V uplynulých dnech se aplikace skutečně dostala do Obchodu Play, Windows Phone stále čeká.

Send

Omezení je však hned dvojí. Jak jsme již zmínili, uživatel musí mít předplatné ve formě Office 365 (příjemce nemusí, ale komunikovat musí skrze standardní e-mailovou aplikaci). Dalším omezením je lokální dostupnost, přičemž působnost aplikace byla rozšířena z území USA i do dalších zemí. Konkrétně do Velké Británie, Dánska a Brazílie. Další země by mohly přibývat postupně. Poslední novinkou je možnost odeslání animovaných GIFů, které mají dotvořit danou náladu a rozpoložení odesílatele.

Vzhledem k územnímu omezení nelze aplikaci Send z Obchodu Play stáhnout, pokud ovšem chcete instalační .apk soubor vyzkoušet, máte možnost zde (8,35 MB, apk).

Jak se aplikace Send líbí vám? Ocenili byste její působnost i na tuzemském trhu a přemýšleli byste o zřízení předplatného v podobě Office 365?

Stáhnout Send

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: techcrunch.com, play.google.com