Microsoft, Samsung a Intel vytváří alianci pro chytrý domov

10

I když se koncept chytré domácnosti objevuje v různých obměnách řadu let, stále má jeden a tentýž velký problém – zařízení spolu nemluví. Každý větší i menší výrobce má vlastní standard, který s ostatními komunikuje jen omezeně nebo vůbec. To by však měla změnit společná iniciativa tří opravdu velkých hráčů.

Vedle společností zmiňovaných v nadpise se pak do hry vloží ještě Qualcomm, Cisco, GE Digital a další. Jejich společnou snahou je vyvinutí open-source protokolů, které by pak mohl libovolný výrobce zahrnout do svých produktů, a to bez ohledu na použitý čipset nebo operační systém. Pro velké i malé výrobce by pak mělo být jednodušší propojování jednotlivých zařízení.

OCFS

Jakkoli to je vznešený cíl a jména za ním veliká, dva klíčoví hráči chybí – Google a Apple. Každý z nich pracuje na své verzi chytré domácnosti, respektive internetu věcí a těžko říci, nakolik bude nově vznikající alianci otevřen. A lze si jen těžko představit, že by se chytrá domácnosti obešla bez smartphonu nebo tabletu.

Zdroje: openconnectivity.org

Diskuze ke článku
Lsn
Je dobře, že na tom nespolupracuje Apple, a bez Googlu se obejdou též
tzu
No ty blaho, uz jenom to mi schazi abych se domu nedostal kvuli BSOD. Ten projekt je od pocatku odsouzen k neuspechu, MS nic nedotahne do konce.
Kamil Valušek
Kamil Valušek
"A lze si jen těžko představit, že by se chytrá domácnosti obešla bez smartphonu nebo tabletu."

Zbytečný strach, všichni budeme mít telefon a tablet s W10. ;)
tomas

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze