Microsoft Remote Desktop: ovládejte Windows 8 skrz Android a iOS

7

Microsoft připravil vlastní aplikaci vzdálené plochy pro systémy Android a iOS. Pokud vlastníte tablet nebo telefon s některým z těchto systémů, tak můžete skrz aplikaci ovládat svůj počítač se systémem Windows 8. Aplikace vám dovolí spravovat více zařízení a podporuje systémová gesta.

Pokud vlastníte počítač s Windows 8 a chtěli byste ho ovládat skrz svůj Android či iOS tablet/telefon, tak pro vás má Microsoft jedno milé překvapení. Sám totiž vyvinul aplikaci Microsoft Remote Desktop, která vám dovolí ovládat systém Windows 8 skrz své dotykové zařízení. Jednou z hlavních výhod aplikace je podpora gest Windows 8, což se na dotykovém zařízení hodí. Přes aplikace také můžete přehrávat video ve vysoké kvalitě, takže můžete tablet použít třeba jako přenosnou obrazovku pro sledování filmů.

Pokud někam zadáváte text, tak se neotevře virtuální klávesnice přímo v prostředí Windows, ale rovnou vaše, na kterou jste zvyklí. V aplikaci si přímo vytvoříte připojení k vašemu počítači a můžete tak spravovat více zařízení. Dejte si ale pozor, protože někteří uživatelé hlásí, že jim aplikace při přidávání nového zařízení na Androidu padá. Microsoft o této chybě ví a pracuje na nápravě.

Stáhnout Microsoft Remote Desktop

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidcommunity.com, itunes.apple.com

Diskuze ke článku
Jiri
Tak pry to funguje jen na win 8.1 pro.
Martin
a jaky je nejlepší způsob ovládání W7 z WP8?
Mik
Může mi někdo poradit jak nastavit Tablet Galaxy Tab II? Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze