Microsoft expanduje na Android: představil čtyři nové aplikace

3

Microsoftu je jeho vlastní platforma očividně malá a nově tak expanduje se svými aplikacemi právě do systému od Googlu a na Androidu představil hned čtveřici nových aplikací. Mezi nimi najdeme i Torque, což je aplikace pro Android Wear.

Na začátek upozorním, že v současnosti jsou aplikace dostupné jenom na některých zařízeních a trzích i přesto, že se v Obchodě Play dají zobrazit, a proto není možné některé aplikace u nás nainstalovat. Microsoft si tak připravil hned čtveřici nových aplikací právě pro Android a pocházejí z dílen Microsoft Garage. První aplikací je Torque, což je aplikace pro vaše Android Wear hodinky a dovolí vám urychleně zadávat hlasové příkazy za pomocí služby Bing. Můžete se tak přímo zeptat například „Jak vysoký je Barack Obama,“ nebo „Sněží v San Franciscu?“

Aplikace Torque

Druhou aplikací je pak Cityzen, která slouží k odesílání veřejných problémů například městskému zastupitelstvu. Aplikace však funguje pouze v Indii, takže pro nás je nepoužitelná. Aplikace Journeys & Notes pak slouží jako sociální síť pro cestovatele a po „checku“ se na vybraném místě se vám zobrazí údaje o ostatních cestovatelích, kteří danou lokalitou prošli. Poslední, a asi nejzajímavější, je Next Lock Screen, což je alternativní zamykací obrazovka, na které máte rychlý přístup ke kalendáři a jste jen jeden pohyb prstem od vytáčení čísla. Aplikace nabídne panel s oblíbenými aplikacemi a celkově má nabídnout širokou možnost uzpůsobení. Žádnou z aplikací se nám bohužel nepodařilo nainstalovat, takže je možné, že se to nepovede ani vám. Dejme Microsoftu nějaký čas před tím, než dojde k dalšímu rozšíření.

Stáhnout Torque

Google Play (zdarma)

Stáhnout Cityzen

Google Play (zdarma)

Stáhnout Journeys & Notes

Google Play (zdarma)

Stáhnout Next Lock Screen

Google Play (zdarma)

Zdroje: microsoft.com, play.google.com, play.google.com, play.google.com, play.google.com

Diskuze ke článku
matoneo
Tak ta Cityzen je bomba. Nutně si potřebuji postěžovat na stav veřejných záchodků v New Dehli. Ještě, že tě máme Microsofte.
Marek
hmm tak vzhledem k tomu že u nás žádná appka nefunguje tak to je článěk prakticky na nic :D Každopádně kdyby někdo chtěl tu zamykací obrazovku tak tady je .APK ;)
https://docs.google.com/file/d/0B7nIrKsXOZfLQUNjdnBlNldPdWc/edit
Jan Strunecký
Jan Strunecký
Naposledy upraveno: 24. 10. 2014 11:07
To mě dostalo. My víme, že žádná appka není pro ČR uzpůsobená, ale dole v článku máte odkazy ke stažení abyste se taky mohli ujistit, že to fakt nejde :DDDD

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze