Měsíčně se více než miliarda uživatelů podívá na Facebook z mobilu

4

Stejně jako výrobci mobilních telefonů zveřejnil také Facebook své čtvrtletní statistiky. Z nich vyplývá, že se společnosti daří, roste jí zisk a také počet aktivních uživatelů.

Začneme rovnou uživateli, na kterých Facebook, jakožto sociální síť stojí. Měsíčně se Facebook může za první čtvrtletí roku 2014 pochlubit 1,28 miliardy uživatelů. Pokud se podíváme přímo na aktivitu uživatelů z mobilních zařízení, zjistíme, že měsíčně jde o 1,008 miliardy uživatelů. Ještě před rokem to bylo „jen“ 751 miliónů uživatelů, což představuje nárůst o 34 %. Mark Zuckerberg, CEO Facebooku, dále odhalil, že aplikaci Facebook Messenger využije měsíčně 200 miliónů uživatelů.

Čtěte: Z Facebooku zmizí chat: bude dostupný jen přes Messenger

Facebook
Měsíční aktivita uživatelů z mobilních zařízení

Tržby Facebooku rovněž raketově rostou a aktuálně činí 2,5 miliardy dolarů, což je o 72 % více než za stejné období v loňském roce, kdy tržby činily 1,46 miliardy dolarů. Čistý zisk Facebooku pak činí 642 miliónů dolarů a nyní považte, že loni šlo pouze o 219 miliónů dolarů. Značnou část příjmu generují reklamy v mobilních zařízeních, za uplynulé tři měsíce se na příjmech podílely 59 %.

Zdroje: mashable.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
tom
Kde jinde jeste facebook vydelava krom reklam ???
jenda
Dnes jsem měl k večeři bůček a chleba. Napsal jsem to na fejzbůk a nic. Pak jsem tam dal , že jse jdu vysrat a taky nic. Tak už nevím.
Lukáš
Politování hodná miliarda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze