Z Facebooku zmizí chat: bude dostupný jen přes Messenger

18

Z populární aplikace Facebook pro Android a iOS již brzy zcela zmizí zprávy, alias chat. Ten bude nově dostupný pouze přes speciální aplikaci Messenger. Nově tak budou uživatelé nuceni mít v telefonu namísto jedné aplikace dvě.

Aplikace Facebook byla vždy komplexním přístupem k této sociální síti. Mohli jste si prohlížet profily, zeď a také chatovat. Poslední jmenovaná aktivita však již brzy bude ve verzích pro Android a iOS minulostí. Zprávy z aplikace zmizí, protože je Facebook hodlá zcela přestěhovat do aplikace Messenger.

Facebook Messenger

V aplikaci Facebook však ikonka zpráv nadále zůstane, nicméně pokud na ni kliknete, dostanete se buď do Messengeru, to za předpokladu, že jej budete mít nainstalovaný, nebo k odkazu, který vás ke stažení vyzve. Výsledkem tedy bude, že každý uživatel, který bude chtít využívat celý Facebook, bude muset mít v telefonu dvě aplikace. To nepotěší uživatele s menší pamětí v telefonu. Na druhou stranu společnost dodává, že samotný Facebook bude po odchodu zpráv stabilnější, rychlejší a zřejmě i menší.

Společnost již začala první evropské uživatele upozorňovat na tento blížící se přechod. Jediní, kteří tomuto kroku uniknou, jsou uživatelé levných Androidů, kde nestačí paměť RAM, případně verze operačního systému na instalaci aplikace Messenger. Těmto uživatelům zůstanou zprávy v původní aplikaci Facebook.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: techcrunch.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Vladimir Woloďka Petija
Vladimir Woloďka Petija
Osobne mi to nevadi, ale viem si predstavit,ze keby som bol nuteny, napr pri reklamacii mojho terajsieho mobilu zacat pouzivat moj stary Galaxy S, nohlo by ma to stvat. Ktovie ako sa to vsetko pomeni.. FB dost vela zerie RAMky.
Jerec
A jak to fungovalo do teď? Myslel jsem, že už to tak je dávno. Na telefonu bez Messengeru to nejde již nějaký čas a pouze to směruje na druhou appku...
tomas
Zmizí ten chat na Windows phone 8 nebo jen na andorid a ios?
cuper
Četli jste ta oprávnění messengeru a noveho fcb?. Pokud ze starého klienta vypustí chat, bye bye fcb

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze