Meizu MX4 na nových snímcích: změna designu (5× aktualizováno)

V daleké Číně existuje nespočet různých výrobců mobilních telefonů. Mezi ty známější se bezpochyby řadí Meizu, které nás například uchvátilo modelem MX3. Sám předseda představenstva potvrdil jeho nástupce MX4 a rovnou i zmenšenou verzi. Nižší verze se nyní objevila v benchmarku AnTuTu, kde dosáhla rekordních 52 811 bodů.

Aktualizováno 25. 8. 2014

Letošní vlajková loď Meizu MX4 se ukazuje na nových fotografiích. V porovnání se staršími fotografiemi je ale design trochu jiný, což je hlavně znatelné na tlačítku pod displejem, které se změnilo z malého kulatého, na větší a hranaté fyzické tlačítko. Nevíme, jestli se má jednat o jinou variantu MX4, nebo jestli se design MX4 tak razantně změnil, ale odpovědi bychom se mohli dočkat již brzy, protože by k představení mohlo dojít již na veletrhu IFA 2014, které začíná již 3. září a naše redakce se jej bude samozřejěm účastnit.

Nové uniklé snímky

Aktualizováno 21. 8. 2014

Meizu MX4 již klepe na dveře a uživatelé se mají skutečně na co těšit. Na internetu se nyní objevil snímek z benchmarku AnTuTu, ve kterém dosáhl telefon úctyhodného skóre 52 811 bodů. Pro srovnání LG G3 dosáhlo ve stejném benchmarku 31 579 bodů, Samsung Galaxy S5 35 495 bodů s HTC One (M8) 36 288 bodů.

Tohoto výsledku mělo Meizu MX4 dosáhnout díky novému čipsetu MT6595 s big.LITTLE technologilí, který nabízí podporu 4G LTE sítí a je taktovaný na 2,2 GHz. Kromě toho by tato verze měla nabídnout 5" displej s rozlišením 1 920 × 1 152 rozlišením a 20,7Mpx fotoaparát. Běžet by pak měl na upraveném Androidu Flyme 4.0.

Meizu však kromě tohoto modelu nabídne ještě výkonnější model „Pro“, který by měl být podle předpokladů vybavený nejnovějším osmijádrovým čipsetem Samsung Exynos 5 Octa a 2K displejem.

Aktualizováno 19. 8. 2014

Netrvalo to dlouho a máme zde oficiální pozvánku na představení Meizu MX4. To proběhne druhého září a od telefonu se čekají velké věci, o kterých najdete bližší informace níže v článku. Telefon by měl být dostupný v několika variantách.

Pozvánka na konferenci

Aktualizováno 15. 8. 2014

Po dvou týdnech se objevila nová fotografie, na které je údajně zachycen model MX4. Snímek potvrzuje dřívější spekulace o velmi tenkém rámečku kolem displeje. Spekulace rovněž hovoří o představení Meizu MX4 během září, přičemž startovací cena by se měla pohybovat kolem 320 dolarů (6 400 Kč bez DPH).

Aktualizováno 30. 7. 2014

Po řadě měsíců se objevily nové informace o chystané vlajkové lodi Meizu, která ponese označení MX4. Podle uniklých snímků předního panelu se zdá, že chce Meizu kromě výkonu zaujmout zákazníky i nejtenčím rámečkem kolem displeje na světě, který bude mít po stranách pouhých 1,1 milimetru.

MX4, který by podle spekulací měl být představen už v srpnu, přijde hned ve dvou verzích. Menší z nich bude mít úhlopříčku 5 palců s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů, ale větší 5,5" model nabídne ještě vyšší rozlišení 2 560 × 1 536 pixelů. Alespoň jeden z těchto modelů by měl být vybaven procesorem Qualcomm Snapdragon 805, 3 GB RAM a fotoaparátem s rozlišením 16 Mpx. Vzhledem k tomu, že telefony značky Meizu chystá do své nabídky také české O2, mohli bychom se novinky dočkat na podzim také v České republice.

Původní zpráva z 22. 1. 2014

S vlajkovou lodí Meizu, modelem MX3, jsme si pohráli na nedávném veletrhu CES 2014 v Las Vegas. Jde však o model z loňského roku a tak nikoho jistě nepřekvapí, že výrobce již pilně pracuje na nástupci. Logicky by se nabízelo označení MX4. Předseda představenstva J. Wong však na sociální síti Weibo oznámil, že se nástupce bude jmenovat Meizu MX4G. S tímto modelem navíc prozradil i práci na zmenšené verzi MX4G mini.

TIP! Špičkové Meizu MX3 nás v Las Vegas příjemně překvapilo (CES 2014)

Současná vlajková loď Meizu MX3

K naší smůle už nic dalšího neprozradil a o výbavě vlajkové lodi kolují jen spekulace. Údajně by měla nabídnout 5,5palcový displej s rozlišením WQHD, což je konkrétně 2 560 × 1 440 pixelů. O pohon by se mohl starat nejnovější procesor Qualcomm Snapdragon 805 a v případě operační paměti se hovoří o 3 nebo 4 GB RAM. O mini variantě nepadlo ani slovo a tudíž nevíme, jak moc hodlá Meizu mini variantu zmenšit.

Zdroje: pocketdroid.net, weibo.com, phonearena.com, ithome.com, gsmarena.com, gizchina.com

Diskuze ke článku
x
U posledni aktualizace ze 21.8. máte nejspíš chybu v poslední větě 2. odstavec.
Filip Hoang
Filip Hoang
Možná by to chtělo lépe kontrolovat fakta... Na Meizu běží Antutu v.5, kde telefon má v průměru o 10k bodů více, než by měl normálně... Znamená to tedy, že ve verzi 4, která se běžně používá pro srovnání by měl kolem 42k bodů...
mrtvá žížala
dneska si vyrobci meri pindiky pres Antutu ? podpora LTE, i tech evropskych ? velikosti spada do oblasti pádel, atypicke rozliseni se da tolerovat. Pro evropu nic moc...
129
CHINASHIT!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze