Máte tablet GoClever a nefunguje vám Google Play? Nejste sami

49

Jeden z našich čtenářů nás v diskusi upozornil na to, že před několika dny přestal uživatelům některých levných tabletů fungovat obchod Google Play. Má spojitost s aktualizací této aplikace, konkrétně se tento problém týká majitelů tabletů GoClever T76GPS a T76GPSTV.

Levné tablety ne vždy jsou oficiálně podporovány Googlem, nemáte stoprocentní záruku, že na nich budou fungovat všechny jeho aplikace. Týká se to hlavně aplikace obchodu Google Play, kterou na mnoha levných tabletech vůbec nenajdete. Bývá většinou nahrazena nějakým proprietárním řešením daného výrobce, případně si uživatel musí stahovat a instalovat APK soubory ručně.

Diskuse na Heureka.cz

Před několika dny si začali někteří uživatelé tabletů GoClever stěžovat, že jim nejde spustit aplikace Google Play. Týká se to populárních modelů GoClever T76GPS a T76GPSTV. Podle informací podpory společnosti Google nejsou tyto dva tablety oficiálně obchodem Google Play podporovány. To že na nich předchozí verze Google Play fungovala bylo jen díky úpravám ve firmware.

Oficiální vyjádření podpory GoClever

Společnost GoClever o problému ví, na svých stránkách uveřejnila krátkou informaci o tom, že Google Play bude opět fungovat až s novou verzí firmware. Tu plánují vydat v horizontu dvou týdnů.

Zdroje: goclever.com

Diskuze ke článku
lld
...kto si kúpi Clever tablet :(...Ja si kupujem v obchode Clever sušenky. To vraví za všetko..
tachyon
cituji z článku: "Levné tablety ne vždy jsou oficiálně podporovány Googlem". Co je tohle za nesmysl? Google podporuje pouze své telefony a tablety (řada nexus). Google nepodporuje ani mého nota 2, o podporu se stará totiž samsung.
IQLogic
GoClever napraví chybu do 2 týždňov, Sony potrebuje na opravu fotoaparátu v Xperii P cca 3-4 mesiace - opravený fotoaparát totiž príde až s updatom na JellyBean :)
Kostik
Sony spíš potřebuje čas do konce světa.Konkrétně u neo v.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze