Google posílá mezi uživatele inovovaný Obchod Play. Co se změní?

9
Google posílá mezi uživatele inovovaný Obchod Play. Co se změní?
  • Google přepracoval obchod s aplikacemi, hudbou, filmy a knihami
  • Nově se navigační panel přesune ke spodní části displeje
  • Novinky se objeví od verze 15.1.24

Je již nepsaným pravidlem, že se aplikace čas od času převléknou do nového hávu. Důvodů k tomu můžeme nalézt několik. Ať už čistě praktických, změnily se samotné telefony, přes potřebu aplikaci zatraktivnit až po důvod, kdy výrobce jednoduše neví, co roupy dělat, a jednoduše vše překope. Google se nyní zaměřil na svůj Obchod Play. Pakliže bychom měli jmenovat důvod změny, přikláněli bychom se k prvně zmíněnému. Jak informuje androidpolice.com, zásadní změna nového vzhledu spočívá v přesunutí hlavního navigačního panelu směrem dolů, ostatně podívejte se.

Nová podoba Obchodu Play

Praktický důvod netřeba dlouho hledat. Dnešní telefony mají skutečně dlouhé displeje, viz Xperia 1 od Sony nebo nová Motorola One Vision. Výsledkem jsou sice útlejší smartphny, ale obsloužit celý displej jedním prstem je naprosto nemožné. Doposud bylo rozdělení nabídky na Hry, Aplikace, Knihy a Filmy v horní části. Nově se vše přesunulo ke spodním okraji displeje, kde spolehlivě vládne každý palec ruky. Možná si říkáte, kam zmizela položky Hudby? Ta je nyní skryta v bočním menu.

Proměnou prošly i dílčí ovládací prvky. Jmenujme alespoň tlačítka „Instalovat“ či „Aktualizovat“. Nově mají více zaoblené hrany, což opět koresponduje s displeji nových smartphonů, na kterých byste pravé úhly hledali marně. V tuto chvíli by se nová podoba Obchodu Play měla šířit mezi uživatele, vše se změní automaticky. Novou verzi poznáte i dle označení 15.1.24.

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
Kdyby se radeji Google zameril, aby nebylo v Play tolik malware a odpadu..
Lukáš
Tento nový design je dle mého názoru hrůza. Co se týče těch protáhlých displejů tak pořád tam jsou ty podkategorie nahoře kde nevládne každý palec ruky. To samé platí o vyhledávání.
Patrik
Nainstaloval jsem si apk a podle mě krásní moderní redesign. Palec nahoru
Pesedm
Ještě tam chybí:
Obchod Play je na Androidu bělejší, než kdy dřív. Navíc k tomu skryl nakupování hudby

Nás Google by tak nejvíce vábilo,
natírat celý svět na bílo.
Motýla i jeho larvu,
milujeme bílou barvu.

Bílá, bílá, bílá, bílá,
komu by se nelíbila.
Bílá vrána, bílá noc,
bílé není nikdy moc.

Google vy jste snad šílení,
okamžitě nechte bílení.

Kdo se někam neuchýlí,
za chviličku bude bílý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze