Máte 5 a více let starý telefon? Pak vám asi brzy nepůjde prohlížeč Chrome

1
Máte 5 a více let starý telefon? Pak vám asi brzy nepůjde prohlížeč Chrome
Fotografie: pixabay.com
  • Google Chrome přestane podporovat Android 7.0 a 7.1 od verze 120, která se začne šířit 6. prosince
  • Řešením je využití jiného prohlížeče, případně můžete aktualizovat software telefonu, pokud se tato možnost nabízí

Jak upozornila fonearena.com, internetový prohlížeč Google Chrome brzy přestane podporovat Android Nougat, konkrétně Android 7.0 a 7.1, o čemž Google informuje i na oficiálních stránkách podpory. To znamená, že uživatelé se staršími telefony, které využívají tento systém, jenž debutoval přes 6 lety, přijdou o podporu prohlížeče Chrome.


Změna se projeví konkrétně s nadcházející aktualizací Chrome 120, která má být vydána 6. prosince. Chrome 119 je tedy poslední verzí, která Nougat podporuje. Podle posledních dostupných údajů přitom běží asi 5,9 % aktivních zařízeních na Androidu Nougat a starší verzi, samotný Nougat je asi na 2,6 % přístrojů. Těmto uživatelům bude po 6. prosinci prohlížečem Google Chrome doporučeno, aby aktualizovali systém.

Pohled 7 let zpátky

Na Android Nougat jsme se detailně podívali v redakci před 7 lety očima našeho bývalého redaktora Michala Šrajera. Mezi největší inovace, které Nougat přinesl, patřily nové notifikace a lišta s rychlými nastaveními. Velkou novinkou byly také nové multitaskingové funkce, „hamburger menu“ nebo úpravy v nastavení a změny v pozadí. Pokud si na něj chcete nostalgicky zavzpomínat, doporučujeme také naše dobové video níže.

Android 7.0 Nougat

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Těmto uživatelům bude po 6. prosinci prohlížečem Google Chrome doporučeno, aby aktualizovali systém. Co to ale znamená pro běžného uživatele? Určitě by to rád viděl, jak má aktualizovat systém? To by chtělo jasné vyjádření, nebo to znamená: kupte si nové zařízení s poslední verzi operačního systému? Je pravda, že životnost zařízení je různá, ale pokud mám zájem na ekologii, využiji zařízení až do konce životnosti s tím, že pro běžné použití budou potřebné aplikace k dispozici.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze