Málo světla? Zdaleka nejlépe fotí Nokia Lumia 920

6

Technologie se neustále vyvíjí a už máme na trhu smartphonů četné případy s velmi kvalitními fotoaparáty, které před sebe nepouští ani leckteré digitály. Web Engadget se vydal do továrny v Helsinkách, aby vyzkoušel rozličné fotoaparáty předních smartphonů na trhu. Jak fotí špičky ve tmě?

Inu, kvalitu fotoaparátu přístroje Nokia 808 PureView jsme měli možnost vidět již mnohokrát, jak si ale zařízení vede v konkurenci modelů Lumia 920, iPhonu 5, HTC One X a Samsungu Galaxy S III?

Jak můžete vidět na fotografickém srovnání níže, zdaleka nejlépe si vedla Nokia Lumia 920, která dokázala ve slabě osvětleném interiéru i na nočních ulicích města vykouzlit velmi ostré snímky, které nepostrádaly hloubku barev a vykazovaly minimální šum. Oproti konkurenci fotí Lumia 920 trochu hůře za pohybu a nestabilizuje obraz tak dobře jako ostatní, jinak ale vychází bezkonkurenčním vítězem. Na druhou stranu stabilizace videa je opět prvotřídní.

TIP: Přečtěte si naše preview na přístroj Nokia Lumia 920.

Hned za Lumií se drží svých kvalit fotoaparát 808 PureView, který taktéž zvládá fotografování ve tmě na výbornou, i když s lehce vybledlými barvami a barevnými nádechem. V průměru se drží ještě iPhone 5, jehož kvalita už však viditelně tmavne. Zdaleka nejhůře si pak vedly One X a Galaxy S III, které jinak za normálních podmínek nabízí velmi kvalitní výsledky. Však se podívejte sami níže a uznejte kvalitu Lumie 920.

Srovnání 1

Zleva 808 Pureview, Lumia 920, Galaxy S III, iPhone 5 a One X

Srovnání 2

Zleva 808 Pureview, Lumia 920, Galaxy S III, iPhone 5 a One X

Lumia 920: fotogalerie

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Kipep
Podle mě je je 920 velmi povedený telefon s ještě povedenějším foťákem. Za to Nokii palec nahoru!
JoxY
Dobry den. Prekvapuje ma, ze ste do tohto porovnania nezaradili nejaky telefon Sony s Exmor R, bol by som zvedavy, ako by dopadol v porovnani s tymito telefonmi (Ci uz Sony Xperia S, alebo P).
tom
škoda, že nepřevzali z www.engadget.com i ten test optické stabilizace. Tam je výsledek LUmie ještě lepší. na ta videa konkurence je utrpení se dívat...
pass
Jsem rád že je to zrovna Nokia co ukázala konkurenci záda. Takové fotky nejsem schopen udělat ani mým kompaktem. O důvod více se vrátit k značce Nokia :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze