LTE Power Saving Mode: až desetiletá výdrž baterií v zařízení pro IoT

1

Ericsson spolu s AT&T a výrobcem čipů Altair představil úspornou funkcionalitu LTE Power Saving Mode určenou pro čipové platformy zařízení propojených v rámci internetu věcí (IoT). Technologická novinka dokáže prodloužit životnost baterií až na deset let při běžných způsobech využití a provozu.

Na některých těžko dostupných nebo odlehlých místech je dlouhá výdrž baterie nevyhnutelným předpokladem pro fungování velkého množství IoT aplikací. Na těchto místech je tedy nutné velmi často baterie měnit, což je nejen časově, ale hlavně finančně velmi náročné. Proto přišel Ericsson spolu s AT&T a výrobcem čipů Altair funkcionalitou LTE Power saving Mode. A co že to tedy je?

Ericsson

V podstatě se jedná o aplikaci, která zařízením umožní na hodiny i dny přejít do úsporného režimu a provozní režim aktivuje pouze v případě potřeby. Pro zařízení, která potřebují pouze občasný kontakt se sítí je to tedy dosti efektivní a energeticky úsporná funkce. Aplikace je schopna spolupracovat s GSM i LTE standardy mobilních sítí. Díky této technologii by se tedy výdrž baterií v oblasti IoT měla razantně zvýšit, a to až na 10 let.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
ANO
Prominte, ale takova informace je zcela k nicemu ..... kdyz se nerekne, jestli usporny rezim znamena, ze se vysilac zapne jen kdyz je potreba a zbytek 10ti let je to proste vyple. Nebo treba, ze to k 10ti letemu provozu potrebuje 20 autobaterii a podobne .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze