Internet věcí od Googlu obstará systém Android Things

V následujících letech se očekává nástup Internetu věcí, kdy spolu budou různé domácí spotřebiče a senzory navzájem komunikovat. Pro správnou funkčnost je potřeba nejen konektivita, ale i operační systém. Google představil další krok v podobě Androidu Things.

Rozhodně tak nejde o první počin ze strany americké společnosti. Již loni v květnu na akci Google I/O jsme mohli slyšet o systému s označením Brillo, který měl být využíván pro Internet věcí. Android Things jej patrně nahrazuje, respektive se jedná o aktualizaci a změnu na oficiální název.

TIP! Google PhotoScan naskenuje v mžiku papírové fotky

Android Things

Nový systém Android Things bude nabízet velmi podobné vývojářské nástroje jako klasický Android, což vývojářům umožní rychlou tvorbu nového a potřebného softwaru pro vzájemnou komunikaci různých zařízení. V současné době byl Android Things vydán jako Developer Preview pro řadu základních desek Edison, NXP Pico a Raspberry Pi 3. Vývojáři již nyní mohou využívat platformu Android Studio či Google Play Services a službu Google Cloud Platform. Uvedena byla také aktualizace s názvem Weave, která přináší podporu pro chytré žárovky, spínače, zástrčky a termostaty. Google potvrdil, že seznam zařízení se bude v následujících měsících rozrůstat.

Zdroje: android-developers.googleblog.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze