LG Zero: kovový elegán vstupuje na český trh

14

Jihokorejské LG se pokouší navrátit na úspěšnou vlnu a pomoci by mohl nový model Zero. Žádná nula by to však být neměla. Sází totiž na kovové tělo, pětipalcový displej a velkou interní paměť. Důraz je kladen i na fotoaparát s 13megapixelovým rozlišením. Novinka se navíc začíná již nyní prodávat na českém trhu.

LG Zero

Na letošní rok LG patrně nebude vzpomínat v dobrém, což dokazují například poslední hospodářské výsledky. Stále je však čas mnohé napravit a pomoci mohou i nové modely. Jedním takovým je LG Zero, které bude cílit spíše na zákazníky hledící na design. Vzhled je sice spíše konzervativní, ale byly použity kovové materiály. Celý telefon tak působí rozhodně hodnotným dojmem, což umocňuje i 2.5D sklíčko, které kryje displej. Sklíčko je navíc po stranách mírně zaobleno, což přispívá k lepšímu ovládání. K eleganci přispívá také velmi malá tloušťka pouze 7,4 milimetrů.

LG Zero

Samotný displej narostl na úhlopříčku 5 palců a operuje s HD rozlišením. Tato indície dává tušit, kam bude novinka mířit. Maximálně do střední třídy. Jasno v celé věci udělá hardwarová výbava, která bohužel není nijak oslnivá. Spoléhá se na čtyřjádrový procesor Snapdragon 410 společně s 1,5GB operační pamětí. Rázem se LG Zero propadá do kategorie nižší střední třídy. Naopak radost máme z 16GB interní paměti, jež je navíc rozšiřitelná paměťovými kartami.

Prostředí dostal do rukou Android 5.1 Lollipop. Hlavní fotoaparát nabízí 13megapixelové rozlišení a společnost mu dělají u LG tradičně tlačítka. Chybět nemůže ani čelní selfie kamerka s 8 megapixely. LG Zero také nabízí funkci Gesture Interval Shot pro pořízení čtyř fotografií ihned po sobě pouhým gestem – sevřením a uvolněním pěsti. Funkce rozezná gesto dokonce až na vzdálenost 1,5 metru. Zklamání představuje baterie. Její kapacita 2 050 mAh není nijak oslnivá a navíc dlouhou výdrž rozhodně nevěští.

LG Zero se na českém trhu objeví v následujících dnech za cenu 6 499 Kč, což vzhledem k výbavě je poměrně vysoká cenovka.

Technické parametry LG Zero

Kompletní specifikace
Konstrukce142 × 71,8 × 7,4 mm, 154 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 070 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:24 hodin
Dostupnostlistopad 2015, 6 499 Kč

Zdroj: Tisková zpráva LG

Diskuze ke článku
Morize
No po stránce designu pro mě jedno z nejhezčích LG poslední doby. S vnitřnostmi ale mohli trošku přitlačit - trochu lepší procesor, lepší baterie a za tu cenu by se to snad i dalo :-)
nokia
me to prijde ze se LG inspirovalo u nokie n8
Readytogo
Vazena redakcia, 16 GB je velka interna pamat???
Franta
Počáteční cena Galaxy A3 a A5 ci HTC one mini 2 byla monohem vyšší a vy krituzujete Zero od LG za vysokou cenu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze