LG Watch Urbane 2nd Edition mají Android Wear i LTE

7

Světlo světa dnes spatřily zbrusu nové hodinky od LG, které spadají do řady Watch Urbane. Dnes představená 2nd Edition se však již chlubí operačním systémem Android Wear a kupodivu i podporou sítí LTE, díky čemuž hodinky mohou nahradit i telefon. Design je pak kruhový včetně 1,38palcového P-OLED displeje.

LG Watch Urbane 2nd Edition

Jihokorejské LG má dnes velmi plodný den. Již jsme vás seznámili se zajímavým telefonem V10, nyní přichází na řadu zbrusu nové hodinky LG Watch Urbane 2nd Edition. Ty se rovnou zapíší do historie, neboť jde o první hodinky s Android Wear a podporou mobilních sítí. Novinka designově vychází ze svých předchůdců Watch Urbane a Watch Urbane LTE, avšak vývoj je patrný. Zachován zůstal kruhový design, ale hodinky nepůsobí již tak mohutně, ačkoliv jejich tloušťka dosahuje značných 14,2 milimetrů. Samotná velikost je pak 44,5 milimetrů. Dle očekávání byly použity kovové materiály a hodinky také plní certifikaci IP67, tudíž je nerozhází voda ani prach.

Chod hodinek zajišťuje procesor Snapdragon 400 spolu se 768 MB operační paměti typu DDR3. Interní úložiště svými 4 GB nijak nepřekvapí. V případě systému je nasazen Android Wear a jeho podobu budete sledovat na 1,38palcovém P-OLED displeji s rozlišením 480 × 480 pixelů, která dává jemnost 348 ppi. Displej je samozřejmě dotykový a podílí se na ovládání prostředí. Nápomocen je dále trojlístek kláves po pravé straně hodinek.

Zásadní informací nicméně je, že LG Watch Urbane 2nd Edition podporují mobilní sítě operátorů, díky čemuž můžete s hodinkami telefonovat, vyřídit zprávy a dostat se i na internet. Vůbec poprvé se tak u systému Android Wear objevuje podpora LTE. Hodinky tak lze používat v podstatě i bez telefonu. Párování je nicméně možné s telefony s Androidem a iOS. V případě další výbavy nechybí řada senzorů, kde stojí za zmínku kompas, barometr či PPG senzor měřící srdeční aktivitu. Potěší také, že novinka dostala i podporu GPS a Wi-Fi.

V útrobách hodinek se nachází baterie s kapacitou 570 mAh. Ačkoliv to vypadá nadějně, výdrž bude velmi slabá a výrobce se tím ani netají. Na jedno nabití vám Watch Urbane 2nd Edition vydrží pouze jeden. K dispozici sice má být úsporný režim, který výdrž prodlouží, avšak nijak zásadní rozdíl nečekejme. Hodinky budou k dispozici v černé, bílé, modré a hnědé variantě. Nejprve se objeví na trzích v Jižní Koreji a USA. Následovat má Evropa s Asií, avšak přesná dostupnost či cena oznámena nebyla.

Technické parametry LG Watch Urbane 2nd Edition

Kompletní specifikace
Konstrukce44,5 × ? × 14,2 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásekkožený, kovový, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,38" (480 × 480 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8212, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor570 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
DostupnostQ4 2015, ?

Zdroj: Tisková zpráva LG

Diskuze ke článku
KARR
No to konečně vypadá jak hodinky.
cue
Uz se tesim na daldi honeni parametru ktere skonci u 4" hodinek s 3gb ram a vydrzi 60-50-40-30 vterin
František Zbořil
To jsou jediné kulaté hodinky co vypadají dobře. Jinak mám raději hranaté, ale tohle s tím co zatím slibují vypadají dost lákavě.
PB
Hodinky s vlastní SIM mají jeden háček. Tedy pokud používáte zároveň i telefon. Pak musí mít jiné číslo, neb duplicitní provoz stejné SIM není (alespoň prozatím) operátory podporován. Tudíž reálně lze přímou telefonní funkci hodinek využít prakticky jen bez zapnutého mobilu, neb přepínání mezi nimi tj. jedno vypnout (do fly módu) druhé zapnout (z fly módu) by byla myslím prachsprostá onanie! ..nebo je tu druhá možnost: dávat všem 2 čísla s tím, že pokud Vás nechytnou na mobilu můžou to zkusit ještě na hodinkách ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze