LG stoplo hodinky Watch Urban 2nd Edition kvůli chybě v hardwaru

4

Koncem minulého týdne LG zrušilo uvedení svých nových chytrých hodinek Watch Urbane 2nd Edition LTE. Překvapivé to přitom bylo o to víc, že se tak stalo méně než týden před tím, než se měly začít prodávat. Nyní výrobce odhalil více z důvodů, které jej k tomu vedl.

Dříve to LG lakonicky komentovalo tím, že byl během testování nalezen hardwarový problém. Guardianu se nicméně podařilo získat delší vyjádření LG k tomuto problému: „Z důvodů konkurenčních a dodavatelských vztahů nejsme v pozici, abychom zveřejnili specifika problému, který vedl k tomuto rozhodnutí. Avšak to, o co se můžeme podělit je, že se hardwarová otázka týkala nové pokročilé komponenty, kterou jsme integrovali do zařízení, a která nebyla nikdy dřív použita v nositelném zařízení LG.“

LG Watch Urbane 2nd Edition
LG Watch Urbane 2nd Edition
TIP: LG Watch Urbane 2nd Edition mají Android Wear i LTE

Firma zdůraznila, že produkt prodělal tisíce hodin agresivních zkoušek za těžkých podmínek. Tato součástka nesplnila standardy LG na požadovanou kvalitu, což by mohlo mít vliv na kvalitu celého zařízení během celé doby jeho životnosti. LG stáhlo Watch Urban 2nd Edition LTE z pultů obchodů a nezveřejnilo žádné budoucí plány na znovuzahájení prodeje.

Technické parametry LG Watch Urbane 2nd Edition

Kompletní specifikace
Konstrukce44,5 × ? × 14,2 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásekkožený, kovový, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,38" (480 × 480 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8212, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor570 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
DostupnostQ4 2015, ?

Zdroje: androidcentral.com, telegraph.co

Diskuze ke článku
Vojtěch Vincze
Vojtěch Vincze
Tak dlouho jsem koukal a přebíral v chytrých hodinkách, až jsem si řekl, že v současné době by jediný smysl mělo HUAWEI TalkBand B2... Nakonec jsem se na to vykašlal a objednal si k Vánocům Casio LCW-M170TD :-)
P8
Hardware a nebo android wear ? Rekl bych ze oboji... nejlepsi smartwatch maji samsung a apple
Honza “Nedos” Nedvěd
Honza “Nedos” Nedvěd
Tipuju baterku.
František Zbořil
Věřím, že to opraví a časem se vrátí. Rozhodně nejkrásnější a vůbec nejlepší smartwatch, takže by to byla škoda je úplně odepsat a to nemluvím o finanční škodě. Stačí drobná oprava a za čas je tu máme zpět. No aspoň zatím nemusím měnit své sony smartWatch neboť nemají zatím konkurenci, ale škoda na tyhle jsem se moc těšil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze