LG ukázalo chytrou žárovku, kompatibilní bude s Androidem a iOS

14

LG představilo inteligentní žárovky, které budou kompatibilní nejenom s operačním systémem Android, zkrátka totiž nepřijdou ale ani uživatelé iOS. „Chytré“ žárovky nejsou až zas takovou novinkou, jako by se mohlo zdát, již nějakou dobu je nabízí například Philips. Kus by měl být dostupný za zhruba 32 dolarů, což je v přepočtu 770 Kč včetně DPH.

Nepřehlédněte:

Pamatujete na inteligentní žárovky Philips Hue, nebo na ambiciózního konkurenta z Kickstarteru s označením LIFX? Pokud ano, nepřekvapí vás, že svůj kus si chce „utrhnout“ také LG, které dnes představilo svoji představu o chytré žárovce. Zajímavou informací je, že chytrá žárovka v podání LG nezavrhuje iOS, užít si ji tedy budou moci kromě uživatelů Androidu (verze 4.3 a vyšší) i milovníci „nakousnutých jablíček“ (iOS 6.0 a vyšší).

LIFX a Philips Hue již známe

LG Smart Bulb, jak se žárovka oficiálně označuje, bude fungovat podobně, jako její konkurenti. Chybět tedy nebude vzdálené ovládání (které dobře poslouží například proti hrozbě potencionálních zlodějů), žárovka může blikat do rytmu vaší oblíbené písničky nebo vás právě pomocí blikání upozorní na příchozí notifikace (například příchozí hovor). Nechybí ani funkce/režim postupného se rozsvěcování se při probuzení, samozřejmostí je pak ovládání jasu/svítivosti žárovky.

LG Smart Bulb

Chytrá žárovka LG Smart Bulb bude nejprve dostupná v Jižní Koreji za cenu 32 dolarů (35 000 wonů), což by v přepočtu pro tuzemské zákazníky znamenalo 770 Kč včetně DPH. Lze předpokládat, že se časem chytré žárovky od LG dostanou také do dalších částí světa, kdy ale prozatím není jasné. A životnost? LG slibuje, že při průměrných 5 hodinách fungování denně klidně až 10 let.

Zdroje: pocket-lint.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Naecken
Nic proti pokroku, ale tohle je absurdní idea.
pepe
Kdyžuž, tak spíš "Chytrý" LED pásek.. žárovka moc smysl nemá.
Martin
A WP, nejlepsi mobilni system vsech dob, zasa nic :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze