Šance na představení ohebného smartphonu od LG na CES v Las Vegas jsou mizivé

2× aktualizováno
3
Šance na představení ohebného smartphonu od LG na CES v Las Vegas jsou mizivé
  • Ohebných smartphonů s označením Flex by se na trhu mělo objevit hned několik od různých výrobců
  • LG přídomek Flex použilo již v minulosti u prohnutého LG G Flex 2

Aktualizováno 17. 12. 2018

Populární „leaker“ Evan Blass na svém Twitteru oznámil, že šance na představení ohebných smartphonů od LG v lednu na veletrhu CES v Las Vegas jsou mizivé. V první polovině roku 2019 by měly smartphony s ohebnými displeji představit společnosti Samsung, Huawei a LG a v druhé polovině roku pak Oppo, Xiaomi, Vivo a Motorola. V roce 2020 by se na trhu měly objevit ohebná zařízení od Microsoftu a Applu.

Aktualizováno 28. 11. 2018

Nejnovější patentová dokumentace LG odhaluje smartphone, jehož displej se dá obtočit kolem samotného těla zařízení. Pokud se zadní strana displeje „odepne“, získá uživatel větší plochu. Ve chvílích, kdy je displej obmotán kolem těla smartphonu, se zadní strana automaticky vypne. Jak se vám toto řešení líbí?

Původní informace z 26. 11. 2018

Závod o to, kdo jako první přinese na trh smartphone s ohebným displejem nenabírá konce. Nyní se přidalo i LG, které již dříve oznámilo intenzivní práce na ohebném smartphonu a tak trochu se počítá s představením na veletrhu CES 2019. Mezitím přišlo hned s několika možnými označeními, které by na brzký příchod telefonů s ohebným displejem mohly poukazovat. Názvy Flex, Foldi a Duplex si LG zaregistrovalo u Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO).

Jestli bude některý z těchto názvů doopravdy použit u budoucích smartphonů však není jisté – registrace totiž nutně neznamená použití v budoucnosti. V minulosti již LG použilo název G Flex pro svůj prohnutý a do jisté míry ohebný LG G Glex 2, který navíc disponoval speciálním povrchem se schopností opravit menší škrábance. LG by se tudíž mohlo rozhodnout navázat na předchozí Flex a udělit stejné jméno i novému ohebnému smartphonu. Pokud se tak stane, budeme mít na trhu pravděpodobně hned několik ohebných smartphonů s označením Flex – chystaný ohebný smartphone od Samsungu by měl byt rovněž nazván Galaxy Flex podobně jako ohebný telefon od výrobce Huawei (Mate Flex).

Diskuze ke článku
ambrpa
Přijde mi to jako celkem dobré řešení. Řekl bych, že by tělo mohlo být tenčí, než u nedávno představeného řešení od Samsungu a telefon by stále vypadal přibližně jako současné telefony se zakřivenými displeji po bocích. Záleží, jaká by byla ergonomie držení při delším používání, když by zařízení vypadalo podobně jako na obrázku - v jedné ruce prakticky celé tělo zařízení a v druhé jen displej.
Martin
https://www.concept-phones.com/lg/lg-flex-foldable-phone-shows-tablet-morphing-skills/ mohli by to udělat jako je to na tom conceptu, přeci jen ten patent docela sedí na tento concept
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Je to samozrejme nesmysl. Ohebny displej se musi zavirat vzdy dovnitr, protoze na povrchu bude jen folie a tak by po dnu pouzivani byl okamzite poskrabany ......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze