LG Nexus 4: známe dostupnost i cenu v České republice

24

Čekání na nejnovější referenční telefon Googlu, který tentokrát vyrobilo LG, se blíží ke konci. Výrobce se totiž konečně odhodlal odtajnit přesnější termín uvedení do prodeje a přidal také cenu.

LG Nexus 4

V České republice bude k dispozici pouze 16GB varianta, jiná není v plánu. Na pultech obchodů se objeví zhruba v polovině ledna 2013. Přesný den LG neoznámilo a z jeho slov se musíme spokojit jen s druhým až třetím lednovým týdnem. Na kolik že vyjde nový Nexus 4 se čtyřjádrovým procesorem Snapdragon S4 Pro, 2 GB RAM, grafikou Adreno 320 a HD displejem? Připravte si minimálně 12 000 Kč. LG cenu oznámilo v rozmezí 11 999 Kč až 12 500 Kč, což je dle nás adekvátní na telefon, který se řadí na samotnou špici. Na druhou stranu oproti jiným trhům je opět o něco vyšší.

Zkrátka nepřijdou ani zájemci ze Slovenska, kde by se měl Nexus 4 objevit ve stejném období jako v České republice.

Technické parametry Google Nexus 4

Kompletní specifikace
Konstrukce133,9 × 68,7 × 9,1 mm, 139 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 768 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:29 hodin
Dostupnostbřezen 2013,

Zdroje: lg.com

Diskuze ke článku
freeman
Osobne som odišiel od Androidu k WP a neľutujem. Ale ak by som sa v budúcnosti niekedy vrátil späť k Andrioidu tak jedine mobilom radu Nexus. Lebo ako sledujem systém Andriod tak výrobcovia už musia byť s Google na prášky. Neustále aktualizácie ktoré výrobcovia nestačia implementovať do svojich TOP modelov. A toto všetko pri Nexusu od padá. Človek má po ruke kvalitné "železo" s aktuálnym systémom.
sdf
POkud je rozdil 3500Kc mezi nemeckem a CR neni to adekvatni, protoze tam neni nic co by svysilo tak razantne cenu.
Aha
"Na druhou stranu oproti jiným trhům je opět o něco vyšší."

Oproti USA je to zhruba 70% narust ceny. Tomu se rika "o něco vyšší"? V takovejhlech situacich je treba vse nazyvat pravymi jmeny. Jedna se o neskutecnej o*eb ze strany LG. Doufam, ze na to trh patricne zareaguje, nezajmem.
Marie
Nechci aby někdo tady můj názor bral špatně, ale mám jinak velice špatné zkušenosti s LG hlavně co se týče výdrži baterie. Naposled jsem měla LG P880 4X HD. Mnozí psali jak jim vydrží baterie i 2 dny, s jedním zájemcem s kterým jsem měnila černý kus za bílí nakolik jsem chtěla bílou LG tak jsem nakonec zjistila, že měl v mobilu nainstalovaných nějakých baj oko 50 aplikací možná ani to ne. To je pak jasný, že mu mobil vydrží i dva možná i tři dny, ale já mám v mobilu 400 až 600 aplikací na office, na voip, emaily atd. prostě jak na iphonu, který jsem kdysi měla. Už jsem se natolik zklamala v LG, že už si žádnou nechci koupit a to jsem skoro každé 2-3 měsíce v Německu kde mám i bank. účet a kontaktní adresu u rodiny o kterou se starám takže s doručením by nebyl vůbec žádný problém. Ale z obavy, že zase budu řešit baterii, která se nedá vyměnit za náhradní jako u některých HTC např. HTC One X a nepodpora sdcard už teď říkám, ne, děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze