LG G Watch R pro Audi: nemají Android a jsou hezčí (živě z CES)

18

Audi na CES 2015 v Las Vegas prezentuje celou řadu inovativních funkcí. Jednou z nich je ovládání automobilu vzdáleně z chytrých hodinek, a to včetně zamykání a odemykání přes NFC. Audi k demonstracím používá velmi elegantní hodinky, které se nápadně podobají LG G Watch. LG je automobilce vyrobilo na míru a používají systém WebOS. Podívejte se, jak vypadají.

O chytrých systémech, které Audi na veletrhu představilo, si budete moci přečíst v dalších článcích. Nás zaujalo, na jakém zařízení Audi své novinky ukazuje. Stejně jako zahraniční redakce, jsme i my pojali podezření, že Audi nechtěně odhalilo druhou generaci LG G Watch R, nyní se ale ukázalo, že se jedná pouze o speciální verzi, kterou LG pro Audi vytvořilo. Není však vyloučeno, že veřejná druhá generace bude vypadat, alespoň designově, podobně.

LG G Watch R Audi

Tělo hodinek je vyrobeno z lesklého kovu, luneta je vyhotovena výrazně vkusněji a chybí na ní velké číslice, na tělo je napojen velmi hezky také pásek a pravý bok pak okupují tři tlačítka místo jednoho. Hodinky zaujmou na první pohled a jsou skutečně elegantní. Luneta stále poměrně hodně vystupuje nad displej a je zřejmé, že jde konstrukčně o shodné hodinky, jen s odlišnou konečnou úpravou zevnějšku. Také velikost je podobná.

Hodinky pro Audi jsou elegantnější, mají NFC pro odemykání auta a místo Android Wear používají Open WebOS

Také funkčně vypadají být hodinky stejné. Nechybí senzor tepu na spodní straně a stejně velký kruhový displej s úhlopříčkou 1,3 palce. Odlišují se však ve dvou aspektech. Tím prvním je integrované NFC do místa, kde se na tělo hodinek napojuje na řemínek. Díky němu stačí hodinky na ruce přirozeně přiložit na kliku dveří automobilu a dojde k odemčení. Aby taková funkcionalita byla možná, byl uzavřený a omezený Android Wear nahrazen systémem Open WebOS, se kterým si LG překvapivě hodně vyhrálo a pro hodinky připravilo celou řadu personalizovaných funkcí, včetně kalendáře a dalších ovládacích aplikací. Celé prostředí vypadá opravdu velmi dobře, zaujme například karuselové menu s výběrem položek menu, které lze nahradit seznamem. Velmi sofistikovaně vypadá i menu rychlého nastavení.

LG G Watch R pro Audi – první pohled z CES 2015

Ovládání hodinek probíhá podobně, jako v případě Android Wear a gesta zůstala v podstatě zachována. Šikovné pak je, že se bočním tlačítkem dostanete vždy do hlavního menu, druhé vždy spustí rychlé menu nastavení funkcí. Účel třetího tlačítka je neznámý.

Porovnání s klasickými G Watch R

Je škoda, že takto nevypadají G Watch R pro veřejnost. Nezbývá než doufat, že tento designový směr představí LG alespoň u druhé generace. Alespoň prozatím tak mohou zaměstnanci Audi používat nejhezčí chytré hodinky od LG.

LG G Watch R Audi
Diskuze ke článku
Dave Korčák
Dave Korčák
Podle mě nejlepší ale nedostupné SmartWatch
Nevesta.na.Hrasku
Nemáte nějaké informace o tom, proč nikde nejsou dostupné LG G Watch R? :-O Podle heuréky jsou skladem pouze v jediném obchodu ...
Jaroslav G. Maschek
Jaroslav G. Maschek
Jsou hezké a není v nich Android, super ......
Milan Kutaj
Milan Kutaj
"stejně velký kruhový displej s úhlopříčkou 1,3 palce."
V spojení s kruhovým displejom by sa lepšie vynímalo slovíčko PRIEMER než uhlopriečka :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze