Lenovo představuje třetí generaci ThinkPadu X1 Carbon

16

Lenovo letos novým modelem ThinkPad X1 Carbon oslavila sto milióntý ThinkPad, který se na trhu objevil po více než 20 letech. Nejnovější generace 14palcového Ultrabooku ThinkPad X1 Carbon přináší nejnovější hardware s ještě delší výdrží baterie. Navíc k tomu přidává proslulou odolnost a spolehlivost řady ThinkPad.

Nová generace ultrabooku ThinkPad X1 Carbon přebírá to nejlepší z řady ThinkPad a přidává k tomu nejnovější inovace. Na 14palcovém FullHD displeji lze efektivně pracovat nebo třeba sledovat filmy, je to jen na vás. Pokud vám nestačí rozlišení FullHD, můžete si pořídit i variantu s WQHD+ (2 560 × 1 440 pixelů) displejem, ten má navíc dotykovou AntiGlare vrstvu s matným zpracováním.

Oficiální fotografie

Notebook je vybaven nejnovějšími Intel Broadwell-U procesory 5. generace, které zajistí až 30% zlepšení výkonu integrované grafiky a 10% navýšení výkonu samotného procesoru. Integrovaná operační paměť o velikosti 8 GB DDR3L tento výkon jenom podpoří.

Nejnovější X1 Carbon je také vůbec nejmobilnější ultrabook společnosti Lenovo. Odolné a robustní šasi z karbonových vláken poskytuje notebooku spolehlivou ochranu před vnějšími vlivy, aniž by se to jakkoliv promítlo do hmotnosti zařízení. V tomto ohledu je X1 opravdu velmi jedinečný notebook. ThinkPad X1 Carbon si i nadále zachovává velmi úzký profil 17 milimetrů a hmotnost 1,28 kg.

Oficiální fotografie

Díky novému hardwaru dokáže notebook běžet téměř až 11 hodin práce bez nutnosti nabíjení. Technologie RapidCharge zajistí opětovné nabití baterie až na 80 % kapacity za méně než hodinu. Notebook je možné ovládat také pomocí gest a volitelně vylepšeným softwarem rozpoznávání hlasu. Rychlejší zápis nebo přenos dat umožní také nové PCIe SSD úložiště o kapacitě až 512 GB, které díky vyšší propustnosti sběrnice nabídne až 6× vyšší přenosové rychlosti než standardní SATA SSD. Samozřejmostí je technologie Lenovo OneLink pro připojení dokovací stanice jediným konektorem.

Nový ThinkPad X1 Carbon je na našem trhu k dispozici za cenu od 42 200 Kč s DPH.

Technické parametry Lenovo ThinkPad X1 Carbon 2015 20BS003QMC

Kompletní specifikace
Konstrukce331 × 226,5 × 17,7 mm, 1 305 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 14" (2 560 × 1 440 px)
ChipsetIntel Core i7 5600U, CPU: 2×2,6 GHz, GPU: Intel HD 5500
PaměťRAM: 8 GB, disk: 360 GB (SSD), paměťové karty: SD
Konektory2× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: HDMI, DisplayPort, další: Ethernet (RJ-45)
Datové funkcemodem: LTE, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 7 Professional
Akumulátor50 Wh, udávaná výdrž: 10 hodin
Dostupnostbřezen 2015, 74 161 Kč
Diskuze ke článku
pet
no cekal bych core m, vahu 900 gramu a usb-c konektor. tohle je spis jako lonsky model
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Autor sa práve prebudil zo zimného spánku alebo mal iný dôvod na vytiahnutie dva mesiace starej "novinky"???
Martin Tuček
Martin Tuček
Mít tak na to prachy. To slintám. Člověku, kterej na tom bude makat a půjde mu o výdrž, tak nepotřebuje grafiku. Pokud ano, koupí si výkonnější ThinkPad, který ale nebude disponovat takovou mobilitou, jako Carbon. Navíc ty nové integrované karty na normální práci + něco k tomu zvládnou bez problémů. Nevím co lidi chcete. Herní mašinu s výdrží 20h, tenkou 10mm a váhou 700g? :O
Jan Šilhan
RJ45 je separován a je to extenze k portu na notebooku, něco jako macbook air, avšak lenovo dodává v balení. a jako odpověď na komentář přoč to nemá usb typ c, jak už se jedná o typ je to pouze typ né vylepšení jako verze např 2.0 nebo 3.0 takže není důvod mít usb typ c. navíc plnohodnotné respektive velké usb nabízí zpětnou kompatibilitu, a nevidím jediný důvod proč by měla mít místo typu A typ C. navíc intel core M jsou dobré do přenosných zařízení avšak core M procesor není zdaleka tak výkoný jako i7. a jelikož thinkpad řada je zaměřena na práci a né na zábavu ( internet, dokumenty atp...) tak jsem rád za i7. který nabízí dostatečný výkon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze