Kyocera uvádí dvě novinky: nechybí voděodolnost a nový Android

3

Japonský výrobce elektroniky Kyocera po dlouhé době představuje dvě zajímavé novinky ze světa smartphonů. Nové modely Hydro a Rise přicházejí například se zvýšenou odolností vůči vodě, nejnovějším Androidem 4.0 ICS a nebo výsuvnou QWERTY klávesnicí.

Koycera logo

Tip: přečtěte si také článek - Kyocera Milano: malé QWERTY z USA

Kyocera se v mobilních telefonech nikdy nějak výrazně neangažovala. Za její nejzajímavější počin v tomto odvětví můžeme považovat neobvyklý dvoudisplejový smartphone jménem Echo, který se bez jakéhokoliv výraznějšího prodejního úspěchu prodával minulý rok. Nyní to výrobce s telefony zkouší znovu, a tentokráte hned rovnou se dvěma přístroji - Hydro a Rise, které představuje na veletrhu CTIA Wireless 2012.

První telefon jménem Hydro vypadá opravdu zajímavě. Přináší rozměry 115 x 62 x 12,8 milimetrů s hmotností 120 gramů. Zaujme design s oblými křivkami a také spodní hrana a zadní kryt pokrytý tečkovaným vroubkovaným materiálem. Zmíněný zadní kryt drží na svém místě pevně díky relativně velkému šroubku ve své spodní části, a možná i díky tomu získal telefon certifikaci odolnosti IP57, což zaručuje například výdrž pod vodou bez jakékoliv ujmy zhruba 30 minut.

Z běžné telefonní výbavy můžeme zmínit jmenovitě například 3,5 palcový dotykový LCD IPS displej s na dnešní dobu poměrně nižším rozlišením HVGA (320×480 pixelů). Dále telefon nabízí z hlediska výpočetního výkonu klasický procesor Qualcomm MSM8655, taktovaný na 1 GHz a také 512 MB operační paměti RAM. Vnitřní paměť činí 2 GB a stejně koncipovaná paměťová microSD karta bude k telefonu dodávána i v prodejním balení. Na zadní straně najdeme ještě obyčejný 3,2 Mpx fotoaparát a pod zmiňovaným zadním krytem umístěnou baterii s kapacitou 1500 mAh. Všemu velí Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich.

Kyocera Rise dominuje především výsuvnou QWERTY klávesnicí

Pro tya uživatele, kteří stále ještě raději volí hmatovou odezvu tlačítek Kyocera představila právě model Rise. Ten přichází se vzhledem na první pohled velice podobným, jako výše uváděný model Hydro. Zásadní bonus je totiž v případě Risu právě výsuvná, čtyřřádková QWERTY klávesnice.

Oba dva telefony mají z pohledu českého zákazníka jeden naprosto zásadní nedostatek. Komunikují totiž pouze v sítích CDMA, takže minimálně v Evropě si s nimi jen těžko budete moci zavolat. Telefony se nicméně budou prodávat v USA, a to dokonce hned rovnou u dvou operátorů - Sprint a Verizon. Přesná cena, za kterou se tak stane, zatím není stanovena. Na dvojici videí ze serveru phonearena.com níže se můžete podívat na krátký rychlí první pohled na oba nové modely Kyocera.

Kyocera Hydro

Kyocera Rise

Zdroje: gsmarena.com, pocketnow.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Alešák
To druhé je co, Xperia mini pro s jiným názvem výrobce? :D
Kula
ujmi?? tak to jsem ještě neviděl :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze