Konzole Nvidia Shield 2: ukázala se na FCC?

4

Na FCC se ukázalo nové zařízení od Nvidie, které se schovává pod kategorii „bezdrátový ovladač“. S přimhouřením oka by se dalo uvažovat o součásti nového modelu přenosné herní konzole Nvidia Shield, která vloni překvapila trh svojí konstrukcí, výkonem a možnostmi využití. Mohli bychom se tak brzy dočkat následovatele v podobě modelu Nvidia Shield 2.

Nvidia má nově na serveru FCC dokumenty o zařízení, které popisují bezdrátový ovladač. Z přiložených obrázků lze usoudit, že by mohlo jít o nový Shield, jehož existence byla podle slov výkonného ředitele Nvidie nepřímo potvrzena. V dokumentech se zobrazuje kódové označení P2570, které je velmi podobné označení prvního Shieldu, které bylo P2450.

Spodní strana nového Shieldu

Do nového Shieldu se počítá s novým 32bitovým procesorem Tegra K1, který má dvě jádra na frekvenci 2,5 GHz, jenž budou doplňovat 4 GB RAM. U softwaru se žádné změny nečekají a na konzoli by se měl usadit opět Android ve verzi 4.4 KitKat. Od displeje se buď očekává stejné rozlišení, tedy 1280 × 720 pixelů, anebo navýšení na FullHD. Vzhledem k tomu, že hmotnost originálního Shieldu činila poměrně vysokých 580 gramů, nebylo by od věci také zlehčení celého zařízení. Nelze však dělat předčasné závěry, jelikož Nvidia o Shieldu 2 neřekla zatím ani slovo a spousta věcí může být jinak.

Zdroje: fonearena.com, engadget.com, apps.fcc.gov

Diskuze ke článku
Hanziik
Jen malá oprava, 4jádrová verze Tegry K1 je 32bitová s max. taktem 2,3GHz, 2jádrová verze je 64bit
Osobně předpokládám, že v novém shieldu bude právě 32bitová verze, protože android prozatím nepodporuje 64bit
Hanziik
Nechápu proč tento výkonný Soc nepoužijí jako herní minipocitac, kterých jsou eshopy plné. Třeba za 5k bych takový minipocitac uvítal mnohem více než nějaký tablet nebo konzoli shield. Jednoduše připojit přes hdmi do televize a pařim, koupím si k tomu ovladač nebo klávesnici s myší

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze