Komunikaci z WhatsApp bude možné zálohovat na Google Drive

2

Jednou z funkcí, kterou v současnosti postrádá populární multiplatformní komunikační aplikace WhatsApp, je možnost pohodlně zálohovat konverzace. Můžete si sice jednotlivé konverzace poslat emailem nebo zazálohovat na kartu, ale to není tak pohodlné jako zálohy do cloudu. To se však nyní změní.

WhatsApp přitom nebude budovat vlastní cloudové řešení, ale uživatelé si vše budou moci uložit do Google Drive. Novou funkci neoceníte pouze, když si chcete zazálohovat své vzpomínky, ale i v případech, kdy měníte telefon. Stačí se pouze přihlásit a všechno se nahraje zpět.

Zálohování WhatsApp do Google Drive
Zálohování WhatsApp do Google Drive

TIP: Aplikaci WhatsApp aktivně používá již 900 miliónů uživatelů

Počínaje středou umožňuje Google vytvářet soukromé zálohy pro Android verzi WhatsApp, do které se budou ukládat nejen textové zprávy, ale i hlasové zprávy, fotografie a videa v Google Drive. Pro všechny uživatele Androidu by se pak měla tato funkce zpřístupnit v průběhu nadcházejících měsíců. Zda se něčeho podobného dočkají i ostatní mobilní platformy, je však v tuto chvíli nejisté. Například v případě Windows Phone (Windows 10 Mobile) by se nabízela integrace OneDrive.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Google Drive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: googledrive.blogspot.cz