Kalendář v Androidu dostal update s novými funkcemi

3

Google již před nějakým časem připravil vlastní kalendář pro všechny telefony s Androidem a umístil jej na obchod Google Play. Včera vypustil aktualizaci, která přináší dvě praktické novinky.

Drtivá většina telefonů s Androidem má nějakou nadstavbu, ve které si daný výrobce upraví funkce k obrazu svému. Někdy se tato změna zdaří, jindy ne. Důležitou funkcí v telefonu je bezpochyby a je kalendář a pokud výrobce nadstavbou kalendář znehodnotil, nikoho to jistě nepotěší. Proto Google přinesl původní kalendář z čisté verze Androidu pro všechny, formou doinstalování aplikace z obchodu Google Play.

Novinky v Google kalendáři (Android 4.0)

Včera připravil aktualizaci, která přináší dvě vítané novinky. V prvé řadě můžete přidávat novinky i z měsíčního náhledu. Z aktuální události, která se vám zobrazila v informační liště, můžete přímo kontaktovat hosta, kterého jste k události přidali, a zároveň lze přejít i přímo na mapu. Dokonce nemusíte ani zadávat adresu, postačí jen název například kavárny, kde máte schůzku.

Novinky v Google kalendáři (Android 4.1)

Google Kalendář si můžete aktualizovat přes obchod Google Play. Podmínkou však je, že na vašem telefonu musí být Android ve verzi 4.0.3 nebo novější.

Zdroje: androidcentral.com, phonearena.com