Jolla Tablet je mrtvý. Společnost vrací peníze

36

Začalo to velice slibně. Tablet s alternativním operačním systémem Sailfish byl pro internetovou komunitu natolik atraktivní, že se peníze na rozjezd projektu vybraly téměř okamžitě. A fanoušci nezaváhali ani v případě, kdy je společnost požádala o peníze na funkce navíc. Pak následovalo už jen čekání, které nyní končí – ovšem bez výsledku.

O společnosti Jolla jste už nejspíše slyšeli. Zatím to ale vypadá, že jejich snaha vrátit Finsku statut mobilní velmoci nemá příliš úspěch. Vedle telefonů s operačním systémem Sailfish se pokusila i o tablet, a to s pomocí komunitního financování. Peníze se jenom sypaly, a tak projekt tabletu nejenom že vznikl , ale časem se posunul na celkem použitelnou úroveň co do hardwaru.

Jolla Tablet a Sailfish OS 2.0 – první pohled z MWC 2015

Pak už následovalo jenom čekání. Na loňském MWC se sice objevily první vzorky a později byl spuštěn i systém předobjednávek, ale tablety stále nikde. Nyní je ale definitivní konec. Tablety dostane jen pár set šťastlivců, kteří vstoupili do projetu jako první, zbytku budou navráceny peníze, což ale může trvat až rok. Podle vyjádření můžou za problémy poruchové komponenty a také nutnost dvakrát změnit továrnu, kde se měl tablet vyrábět.

Zdroje: phoronix.com

Diskuze ke článku
Lukas
je to smutné.. Ludia su z androidu a IOS osprostený, ako ovce, len bud napravo alebo nalavo.. ine uz nepoznajú. Nedajú šancu žiadnemu inému OS... smutné že zakaznici tým nicia konkurenciu ... Uz nie je taky vyber v os ako kedysi.. Skoda.. pestrý trh s OS je predsa vzdy lepsie ...
Honza
Škoda. Tyhle lituji. Ne však mrkvosoft.
Johny
To bylo jasne ve kdo menel svuj os když ty stroje zacli se nechytne
Sailfish
Jakou "killer feature" má Sailfish ve srovnání s plně přizpůsobitelým androidem a neomezeným výběrem aplikací?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze