Japonská exotika: podívejte se na nové mobily NTT Docomo

U Japonského operátora NTT Docomo bude nadcházející léto ve znamení designově pestrých, technologicky vyspělých novinek širokého spektra a různorodých zastoupení operačních systémů. Boom zažije i 3D technologie. Podívejte se, s čím mohou telefonovat Japonci.

Pokud bychom udělali průřez napříč novinkami a jejich výbavou, mohli bychom jmenovat například zastoupení 3D technologie jak u dotykových displejů, tak i v segmentu pořizování trojrozměrných snímků. Dále narazíme na přítomnost dotykového displeje Super AMOLED Plus a v jeho těsné blízkosti by se o slovo hlásil i REALITY displej nebo vodě a prachu odolné chytré zařízení. Výbava těchto novinek je ale mnohem lepší, než se vejde to těchto tří řádků a budu proto raději pokračovat v dalším odstavci.

Sharp AQUOS Phone SH-12C

Sharp AQUOS™ Phone SH-12C

Tato novinka pochází z dílen technologického leadera Sharp, který se vyznačuje především špičkovým know-how v oblasti výroby dotykových displejů, LCD televizorů a všeobecně zobrazovacích technologií. Novinka poběží na Androidu, nabídne fotoaparáty s rozlišením 8 MPx a především schopností pořizovat 3D snímky. Dotykový displej bude mít zobrazovací technologii na bázi enginu AQUOS a hlavní výhodou je vysoké rozlišení a výborné barevné podání.

LG Optimus bright L-07C

LG Optimus bright L-07C
TIP: Přečtěte si recenzi Recenze LG Optimus Black – Nejštíhlejší ze štíhlých

Tuto novinku známe v našich končinách pod označením Optimus Black. Hlavními přednostmi této novinky jsou štíhlé tělo (9,5 mm), nízká hmotnost 112 gramů a dotykový displej s technologií NOVA, která se značí nejvyšším podáním jasu, jaké lze mezi dotykovými displeji nalézt.

Samsung GALAXY S II SC-02C

Samsung GALAXY S II SC-02C

Samsung Galaxy S II zavítal i do našich luhů a hájů a co víc, včera jsme vám přinesli recenzi tohoto technologického skvostu. Verze pro japonského operátora sdílí stejnou technologickou výbavu i funkce, v čele s 1,2 GHz procesorem Exynos, 4,27" dotykovým displejem Super AMOLED Plus nebo kvalitním 8 MPx fotoaparátem s autofocusem. Pro více informací o této novince čtěte naší recenzi níže.

TIP: Přečtěte si recenzi Recenze Samsung Galaxy S II – šlechtic Android

Nec Medias WP N-06C

Nec Medias WP N-06C

Nový Android smartphone jsme vám již před více jak měsícem představili. Chloubou této novinky je její zvýšená odolnost vůči nešetrnému zacházení, živelným a prašným podmínkám. Svoje schopnosti dokazuje podporou dvou cerfitikací IPX5 a IPX7. Tloušťka novinky se zastavila na neuvěřitelné hodnotě 7,7 mm. V oblasti použitých technologií a funkční výbava není žádný otloukánek, svižné funkce jsou zaručeny díky přítomnost 1 GHz procesoru a operační paměti RAM o kapacitě 512 MB. Na přední straně se vyjímá 4" dotykový displej. Zadní strana je pak místem pro 5 MPx fotoaparát se schopností pořizovat videosekvence o rozlišení HD 720p.

BlackBerry Bold 9780

BlackBerry Bold 9780

Navazuje na úspěchy předešlého Boldu 9700. Zachována zůstala velmi dobrá ergonomická hardwarová QWERTY klávenice a softwarová oblast obdržela nový operační systém BlackBerry OS 6. Vestavěný procesor zůstal beze změn a pracuje na frekvenci 624 MHz. Vyšší hodnota se dotkla paměti RAM, která je nyní na 512 MB.

TIP: Přečtěte si preview BlackBerry Bold 9780: upgrade je tady

Sony Ericsson Xperia acro SO-02C

Sony Ericsson Xperia acro SO-02C

Pokud jste našimi pravidelnými čtenáři, tak ani tato novinka vám jistě neunikla. V nedávné době jsme vás o ní informovali. Na našem trhu se již brzo objeví její varianta Sony Ericsson Xperia arc. Co tato japonská verze přináší? Především podporu NFC. Další novinkou pak bude přímá podpora přehrávání televizního vysílání. Stejně jako evropská varianta i tato varianta nabídne dotykový displej s enginem BRAVIA o úhlopříčce 4,2". Na zadní straně se pak nachází 8,1 MPx fotoaparát. Design novinky se od ostatních zařízení odlišuje svou konstitucí těla, které je ve svém středu prohnuté.

TIP: Přečtěte si preview Xperia acro Sony Ericsson Xperia acro: Japonský arc oficiálně

A nezapomeňte si přečíst recenzi Xperie arc Recenze Sony Ericsson Xperia arc – Fešák s výkonem

Fujitsu F-12C

Fujitsu F-12C

O této novince zatím nebylo vidu ani slechu. Funkční výbavou nepřekvapí a nabídne dotykový TFT displej úhlopříčky 4 palce průměrem. O Androidu uslyšíme i v případě této novinky, F-12C totiž běží pod operačním systémem Android 2.3 Gingerbread. Silnou stránkou tohoto zařízení budou fotografické schopnosti, které jsou svěřeny do rukou 8 MPx fotoaparátu s autofocusem, snímačem typu CMOS a detekcí obličeje. Novinka poslouží i jako elektronická peněženka pro bezdrátové platby, a to díky čipu NFC.

Panasonic P-07C

Panasonic P-07C

Na první pohled nabídne střídmý ale líbivý design. S mobilními telefony daného výrobce jsme se mohli setkat i v našich končinách, především jej ale známe jako producenta jiné spotřební elektroniky. Dotykový displej nabídne úhlopříčku 4,3" a technologii TFT. Od výrobce Panasonic bychom očekávali větší inovaci. Vestavěný fotoaparát disponuje rozlišením 5,1 MPx. Z ostatních funkcí pak nechybí podpora sítí 3G nebo bezdrátové sítě Wi-Fi.

Sharp AQUOS PHONE f SH-13C

Sharp AQUOS PHONE f SH-13C

S výrobcem Sharp se ještě neloučíme. Ojedinělou funkcí této novinky je podpora bezdrátového nabíjení. Tělo novinky je dále odolné vůči prachu, poškození mechanického rázu a klimatickým rozmarům přírody. Na přední straně nalezneme dotykový displej s ultra jemným rozlišení qHD 540 x 960 bodů. Pro multimediální sdílení obsahu využijeme HDMI konektor. Z oblasti focení je novinka osazena snímačem o rozlišení 8 MPx. I v tomto případě pracuje novinka pod Androidem 2.3 Gingerbread. Majitelé této novinky mohou svoji platební kartu zanechat doma, i zde je přítomen čip NFC umožňující nejen placení "vzduchem".

Sharp SH-10C

Sharp SH-10C

Do třetice všeho dobrého. V dnešním článku si tato novinka odbude svou premiéru díky své véčkové konstrukci. Největší pozornost na sebe strhávající fotografické schopnosti. Ne nadarmo je na zadním krytu nápis AQUOS SHOT, naznačující přítomnost ne ledajakého fotoaparátu. Domněnky se potvrzují, zadní fotoaparát totiž nabídne monstrózní rozlišení 16 MPx, snímač typu CCD nebo nahrávání Full HD videí. Kvalitní fotografie vyžadují kvalitní zobrazovač a tím je 3,4" dotykový displej s 3D zobrazovací technologií a rozlišení 480 x 854 bodů. S novinkou se dovoláme v sítích GSM a 3G sítích. Rychlá data jsou primárně zajistěná bezdrátovými sítěmi Wi-Fi. Pro navigaci poslouží vestavěný interní GPS modul.

Sharp F-09C

Sharp F-09C

Toto zařízení není novinka v pravém slova smyslu, nýbrž přináší pouze pozměněný vzhled a jinou konstrukci těla. Tělo novinky má výsuvný, ale i vyklápěcí mechanismus. Ostatní funkce, včetně 16 MPx fotoaparátu a parametrů dotykového displeje, jsou stejné.

Casio CA-01C

Casio CA-01C

O tom, že fotomobily zažívají v současné době boom, vypovídá i množství představených zařízení, které nesou fotoaparát s vysokým rozlišením. Ani novinka od Casia se v oblasti fotografování nenechá zostudit. Mezi hlavní funkce bude patřit vestavěný fotoaparát o rozlišení 16,3 MPx a snímačem CMOS se značkou Exilim, jenž je označením pro digitální fotoaparáty výrobce. Nechybí ani možnost nahrávání videí ve Full HD rozlišení. Tělo novinky je véčkové konstrukce. Opět se setkáme s dotykovým displejem 3,4" a rozlišením 480 x 854 bodů se zobrazovací technologií 3D TFT. Z ostatních funkcí zmíním bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n, GPS modul nebo podporu bezdrátového placení NFC.

Jak se vám uvedené novinky líbí? Dokážete si některé z nich představit i na našem tuzemském trhu? Co říkáte na fotoaparáty s rozlišením 16 MPx? Přijde vám toto rozlišení nesmyslné?

Zdroje: androidcentral.com, allaboutsymbian.com, mobile-review.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze