Panasonic Eluga V P-06D: 13,2 Mpx a HD displej pro Japonce

8

Zákazníci japonského operátora NTT DoCoMo brzo najdou v jeho nabídce další špičkové zařízení, tentokrát výrobce Panasonic, novinku Eluga V P-06D. Nabídne špičkový fotoaparát s rozlišením 13,2 Mpx, dotykový displej úhlopříčky 4,6 palce s 720p rozlišením nebo Android Ice Cream Sandwich.

Panasonic Eluga V P-06D - oficiální fotografie

Kromě samotné špičkové funkční výbavy, upoutá na první pohled zajímavý design s neokoukanou barevnou variantou. Novinka totiž vstoupí na trh v bronzové variantě, která mezi mobilními telefony není vůbec běžná, ne-li ojedinělá.

Eluga V přijde na trh se 4,6 palcovým dotykovým displejem s jemným rozlišením 720 x 1280 bodů. Po vzoru ostatních členů rodiny Eluga nechybí zvýšená odolnost vůči vodním tekutinám a prašnému prostředí. Všechny hardwarové komponenty jsou schovány v těle tenkém 10,4 milimetrů.

Panasonic Eluga V P-06D - oficiální fotografie

V případně operačního systému padla volba na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Výkonný hardware umocňuje přítomnost špičkového dvoujádrového procesoru Cortex A9 s čipsetem TI OMAP 4460. Nesmí chybět pořádná nálož paměti RAM o kapacitě 1 GB. Výrobce tentokrát upustil od záměru vynechat slot na paměťovou kartu. Interní 8 GB paměti tak bude sekundovat slot na paměťové karty MicroSHDC do kapacity 32 GB.

Ostatní barevné varianty

Fotografické schopnosti předvede 13,2 Mpx fotoaparát s automatickým zaostřováním a LED přisvětlovací diodou. Přední kamera určená pro videohovory bude disponovat rozlišením 1,2 Mpx. Obrazový procesor Mobile Venus Engine dodá výsledným snímkům lepší podání barev a přirozené barvy při focení lidí. Po vzoru digitálních fotoaparátu bude přítomen inteligentní zoom, který bude spolupracovat s gesty - roztažení pomocí prstů a přiblížení. V jakékoliv situaci fotoaparát vyhodnotí danou scénu pomocí nepřeberného množství scén a kreativní uživatelé ocení velkou nabídku různých efektů.

Chytré režimy fotoaparátu - scény, efekty a inteligentní zoom

Novinka bude podporovat bezdrátové nabíjení. Zákazníci operátora NTT DoCoMo mohou novinku v jeho nabídce nalézt na přelomu června a července za dosud nespecifikovanou cenu a na výběr bude ze tří barevných variant - bronzové, růžové a černé.

Co vy čtenáři? Chtěli byste, aby novinka vstoupila i na český trh? Jak hodnotíte její design a především barevné provedení? Podělte se s námi o vaše názory v diskuzi pod článkem.

Technické parametry Panasonic Eluga V P-06D

Konstrukce129 × 65 × 10,4 mm, 127 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 4,6" (720 × 1 280 px)
Fotoaparát13,2 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4460, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8,19 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2012, ?

Zdroje: panasonic.jp

Diskuze ke článku
marek
Líbí se mi.Jenže s takovou výbavou by to u nás stálo 20tisíc.Jo a ta bronzová vypadá jako ta moje zlatá Ray :-)
Jarda
No řek bych že by stál tak kolem deseti, jediná nadprůměrná výbava je fotoaparát jinak je to výbavou střední třída.
xsarahdi
Inak je to krásny kúsok a keďže je to čistokrvný Japonec + vodotesný .....za dobrú cenu by som sa nechal prehovoriť na skúšku :D a ešte foťák od SONY k tomu :DDD
Akyra
Ano..ano..ano..chci panasonic..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze