iPhone SE v problémech? Xiaomi údajně chystá Mi 5 mini

39

Jsme svědky návratu kompaktních a výkonných telefonů? Čínské Xiaomi by údajně zkraje léta mělo představit zmenšenou verzi svého aktuálního vlajkového modelu Mi 5, jehož úhlopříčka displeje se zastaví na 4,3 palcích a zachován bude vysoce výkonný procesor Snapdragon 820.

Xiaomi Mi 5
Současné Xiaomi Mi 5

Dlouhou dobu neslo úděl kompaktního a výkonného zařízení pouze Sony, které své vlajkové lodě vytváří i ve verzi Compact, které nabízejí takřka shodnou výbavu v menším balení. Minulý týden se do této společnosti připojil nový iPhone SE, který je podobně velký jako například Xperia Z5 Compact a nabízí výkon svých větších sourozenců. Nyní by se k těmto dvěma možnostem mohlo připojit také čínské Xiaomi. To již letos zaujalo špičkovým vlajkovým modelem Mi 5, avšak nyní se objevily spekulace ohledně zmenšené verze. Dostalo se dokonce i na první fotografii.

Nepřehlédněte! Názor: iPhone SE je trefou do černého. Úspěch má zaručen

Xiaomi Mi5 mini
Možná podoba Xiaomi Mi5 mini

Na té si můžeme povšimnout podobného vzhledu i hardwarové klávesy pod displejem, která věští přítomnost čtečky otisků prstů. Nás však více zajímá velikost telefonu, která by měla být rozhodně kompaktní. Úhlopříčka displeje se totiž má zastavit na 4,3 palcích při dostatečném HD rozlišení. Velkorysého výkonu se vám dostane s procesorem Snapdragon 820, který nabídne takt 1,8 GHz. Asistovat mu bude 3GB operační paměť a pro vaše data bude připravené 32GB úložiště. Pokud se vše potvrdí, půjde o mini verzi téměř bez kompromisů. Další uniklé informace zmiňují 13megapixelový fotoaparát a baterii s kapacitou 2 350 mAh, včetně podpory rychlého nabíjení.

TIP! Xiaomi Mi 5 naživo: střežený poklad Barcelony (video)

Případné Xiaomi Mi 5 mini by se světu mohlo ukázat v červnu a cena se odhaduje na přibližně 6 700 Kč bez daně.

Zdroje: androidcentral.com, go.skimresources.com

Diskuze ke článku
Standa
No v Evropě čínskej zmetek bez plnohodnotný LTE podpory nemá šanci Apple ani jiný výrobce ohrozit :-D
mrazik
to jeste ma smysl psat tyhle clanky? copak muze nejaky cinan ohrozit zrovna apple? :D
Richard Záruba
Richard Záruba
Naposledy upraveno: 29. 3. 2016 13:31
Velice srandovní je také to, že Xiaomi kopíruje vzhled od Samsungu teď ? =D Nejdrív Apple pak Samsung home button a i ty boky podobný S6/S7 ? Ale no tááák číňani! =D
Lenka
Aple těžko může někdo ohrozit. Možná HTC one mini. Ale to je Android. Takže příštích min. 5 let Aple bez konkurenta.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze