iOS 6.1 obsahuje bezpečnostní chybu umožňující přístup ke kontaktům

4

Bezpečnostní chyba v poslední verzi systému iOS 6.1 umožňuje komukoli obejít heslo ve vašem iPhonu a získat tak přístup k aplikaci Telefon. Útočník si tak může vaše kontakty nejen zobrazit, ale i upravit, zkontrolovat hlasovou poštu a tím, že se pokouší přidat přidávat fotografii ke kontaktům, si prohlédne i vaše fotografie.

Postup, jak toho dosáhnout, zveřejnil na serveru YouTube uživatel videosdebarraquito. Trik spočívá v několika krocích včetně vytočení a okamžitého zavěšení čísla tísňového volání, vypínacího tlačítka a dalších úkonů. Rozhodně to není nějaký postup pro pokročilého hackera. Celý proces sice není úplně jednoduchý, ale s trochou cviku ho zvládne každý. Pokud ho ale vykonáte správně, získáte plný přístup k výše zmíněným funkcím, což je poměrně závažná chyba.

Tato chyba není první podobná zranitelnost, se kterou se iOS potýká. Velice podobná chyba byla obsažena i v iOS 4.1 a byla opravena v iOS 4.2. Také v tomto případě si tak zřejmě budou muset uživatelé počkat, až Apple vydá aktualizaci, a mezitím doufat, že se tímto způsobem nikdo nedostane k citlivým údajům. Vývojáři už mají v současnosti k dispozici testovací verzi iOS 6.1.1, která tuto chybu opravuje.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
ityny
U mě chyba opravena už 12.2. Po připojení k PC iTunes nainstaloval verzi 6.1.1.
Orion
Tak to je opravdu otřesné, nechtěl bych takového útočníka potkat tváří v tvář jistě musí být takový lidé strašně nebezpeční a s takovým telefonem by napáchal škody nedozírných následků...
Marek
Ha,ha. Jediný smysl téhle kampaně ze strany Apple je donutit všechny k aktualizaci jejímž jediným cíle je odstranit možnost jailbreaku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze