Intel chce vytvořit bezdrátová pracoviště: přichází nová generace vPro

Intel si klade nemalé cíle a s novou řadou procesorů Intel Core vPro hodlá změnit podobu našich pracovišť. Díky integrovaným čipům a pokročilému přenosu dat hodlá vytvořit bezdrátové pracovní prostředí na každém stole.

Určitě to znáte – na stole máte myš, klávesnici, monitor nebo dva, různé kabely pro přenos videa a audia, nabíjecí kabely a další spoustu drátů. Jestli jste si někdy přáli zbavit se těchto „okovů,“ tak pro vás Intel chystá řešení. Nová generace procesorů Intel Core vPro se zaměřuje právě na tento problém a bude podporovat technologie Intel Pro Wireless Display a Intel Wireless Docking. Navíc zvýší výkon a sníží spotřebu.

TIP: Intel skončil rok 2014 rekordně s příjmy 55,9 miliard dolarů

Intel Wireless Display
Intel Wireless Display

Intel Pro Wireless Display je bezdrátová technologie pro přenos videa z vašeho počítače například do projektoru nebo monitoru bez použití kabelů. Přenášet tak můžete například až 4K obraz z vašeho tabletu do televize bez použití kabelů. Intel Wireless Docking funguje na podobném principu a nahrazuje klasický dokovací konektor bezdrátovým přenosem díky Gbit konektivitě. Odezvy mají být téměř nulové a technologie má za cíl i nahrazení HDMI, DisplayPort a USB 3.0 připojení. Přenos dat mezi zařízeními je chráněn 128bitovým AES kódem. Váš počítač se s dokovací stanicí spojí, ihned jak se k ní přiblížíte a nemusíte se tak starat o složité zapojování všemožných periférií.

Intel Wireless Docking
Intel Wireless Docking

Zdroje: Tisková zpráva, www-ssl.intel.com, www-ssl.intel.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze