Huawei Vision v redakci: první dojmy a videopohled

10

Do redakce mobilenet.cz dorazil sympatický Android komunikátor od čínské společnosti Huawei jménem Vision. Podívejte se na naše první dojmy z tohoto zařízení, včetně živých fotografií a komentovaného videopohledu.

Huawei Vision právě testujeme. Ptejte se na vše, co vás zajímá. Své otázky pokládejte v diskuzi pod článkem a my vám na ně následně odpovíme buď přímo v ní nebo odpovědi zahrneme do připravované recenze.

Huawei Vision - oficiální fotografie

Huawei Vision je už poměrně dobře a celkem i dlouho známým telefonem. Aby také ne, když jej výrobce světu oficiálně představil už v srpnu minulého roku. V listopadu jsme si Huawei Vision vyzkoušeli, když tuzemské zastoupení pořádalo tiskovou konferenci, které jsme se rovněž také zúčastnili a reportáž z ní si můžete přečíst zde. Nyní se model Vision dostal do naší redakce a chystáme podrobnou recenzi.

Čtěte: Huawei oficiálně vstupuje na trh v České republice

Designové dojmy

Jednolitý design s převažujícím kovem v kombinaci plastovými proužky zaujme na první pohled

Když jsem telefon vzal poprvé do ruky, jeho vzhled na mě zapůsobil docela dobrým dojmem. Zepředu vypadá, díky výrazným zaoblením a umístěním senzorových tlačítek, tak trochu jako Google Nexus S, zezadu pak zase díky kombinaci hliníkového středu a matně plastové horní a spodní straně jako některý z modelů tchajwanského HTC. Telefon, i když tak možná vypadá, není vyroben zcela z jednoho kusu materiálu. Jeho spodní hrana na zadní části je totiž odnímatelná z důvodu možnosti vložení SIM a paměťové karty.

Huawei Vision – videopohled

Co ten Číňan vlastně umí?

Nyní si pojďme trošku odskočit od subjektivních pocitů z telefonu k jeho základním specifikacím. O jaký telefon vlastně jde, a do jaké výbavové třídy ho můžeme zařadit? Vision nabídne příjemné rozměry, z nichž nejvíce potěší hlavně profilová tloušťka 9,9 mm. Displej je kapacitní a na úhlopříčce 3,7 palce nabídne technologii TFT a rozlišení WVGA (480×800 pixelů), z čehož vyplývá jemnost 252 ppi. Navíc je na krajích sklíčko zaoblené, což výrazně přispívá k lepšímu uživatelskému pocitu i komfortu.

Výbava telefonu v mnohém kopíruje parametry Xperií od SE z roku 2011

Při takto relativně dosti jemném a rozměrném displeji se již dá uvažovat o tom používat telefon jako herní konzoli. K tomu je ale zapotřebí dostatečný výkon. Z tohoto hlediska Vison nabízí prakticky to samé, co například loňské Xperie od Sony Ericssonu. To tedy znamená čipset Qualcomm Snapdragon MSM8255 s jednojádrovým procesorem o taktu 1GHz s grafickým akcelerátorem Adreno 205, a také 512 MB operační paměti RAM. Když už jsme u té paměti, vnitřní úložiště má Huawei Vision koncipované na necelý 1 GB, což není mnoho, naštěstí ale nechybí slot na paměťové karty.

Z další výbavy lze zmínit ještě například podporu Wi-Fi, 3G, Bluetooth 2.1, anebo 1400 mAh baterii. Všemu velí operační systém Android verze 2.3.5, na který výrobce ještě dodal povedený< launcher SPB Shell 3D. To, jak vypadá celé prostředí, nejlépe pochopíte z výše přiloženého videopohledu.

Fotoaparát

Nakonec se ještě na chvíli zastavíme u fotoaparátu. Huawei Vision přichází s 5 megapxelovým snímačem, který navíc není ochuzen jak o automatické ostření, tak ani o přisvětlovací LED diodu. Více o fotoaparátu se dozvíte v podrobné recenzi, kterou pro vás připravujeme.

Huawei Vision právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem na vše, co vás zajímá.

Technické parametry Huawei Vision

Kompletní specifikace
Konstrukce118 × 59,9 × 9,9 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 920), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2,05 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 8 399 Kč
Diskuze ke článku
kuca1982
Marně hledám jediný důvod, kdybych tedy chtěl telefon této kategorie, proč koupit Huawei. Je tu přece za stejnou cenu HTC Desire S (neboli originál), který je jednoznačně lepší koupě. A jako bonus dostane ICS, což u této kopie nehrozí :-). Agora by měla jít s cenou aspoň o 2000 dolu...
michaela
Nedávno som ho videla v časopise a bol za dobru cenu a rozmášľam či si ho kúpiť,pretože som náročnejšia na telefony. Nemá ho žiaden moj priateľ tak neviem aký je či je dobrý , či náhodou neseká či všetko stíha , aký je fotoaparát.. ?dakujem za odpoved
Martin Pultzner
Dobrý den,

počkejte si na recenzi nebo se podívejte na video v tomto článku. Poté snad budete znát odpověď na vaše otázky.
kuca1982
Michaelo, moje doporučení je nad tvým příspěvkem. Pokud chceš Huawei Vision, tak jedině ten od HTC ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze