Huawei P8 získal ocenění EISA za nejlepší spotřebitelský smartphone

11

Nejlepším evropským spotřebitelským smartphonem pro sezónu 2015/2016 se stal Huawei P8 a získal tak prestižní ocenění EISA. Porota na telefonu oceňuje především kvalitní fotoaparát či nápaditý design.

Huawei P8

Po roce se opět udělovaly ceny EISA a již jsme vás informovali, že v různých kategoriích slavilo úspěch LG či Sony. Na pomyslném vrcholu však stanul Huawei se svým vlajkovým modelem P8. Sluší se připomenout, že kategorii nejlepší spotřebitelský smartphone Huawei ovládl potřetí za sebou. Loni kategorii ovládl model P7 a předloni Ascend P6.

TIP! Recenze Huawei P8 – Radost ve všech směrech

Huawei P8

EISA ocenila Huawei zejména za „zdokonalený fotoaparát a mistrovskou úroveň kvality zpracování, jež poskytuje tomuto cenově dostupnému modelu opravdu vytříbený sofistikovaný vzhled." Vyzdvihnutí se dočkala také baterie s kapacitou 2 600 mAh, avšak ta se v našem testu ukázala pouze jako průměrná a spíše mírně zaostávající za konkurenčními telefony. Porotu však dále zaujal také kvalitní fotoaparát, který dokáže pořizovat kvalitní snímky i za zhoršených světelných podmínek.

„Jsme pyšní za získání této ceny třetím rokem v řadě. Zavázali jsme se bojovat s výzvami odvětví a přicházet s revolučními nápady ve využití chytrých telefonů – Huawei P8 je celosvětově nejvíce uživatelsky dostupný smartphone,“ řekla Glory Zhang, Chief Marketing Officer, Huawei Consumer Business Group (BG).

Technické parametry Huawei P8

Kompletní specifikace
Konstrukce144,9 × 72,1 × 6,4 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetHuawei Kirin 930, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T624
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 680 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:00 hodin
Dostupnostčerven 2015, 12 999 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Huawei

Diskuze ke článku
David
Včera jsem si ho koupil, přešel jsem ze samsungu E1120, který jsem používal tři roky, takže můj první chytrý telefon, pro mě velká změna :-)
A musím dodat, že je perfektní!
Redmarx
Takze Huawei zaplatil, tak dostal cenu. Nicmene aby ctenari nebyli na omylu, zaplatili vsichni a tak dostali cenu vsichni, EISA ma tolik cen, ze se v tom asi i sama ztraci. Ocenen byl teda kde kdo, LG letos dostalo cenu pro LG G4, atd.
Standa
Zavázali jsme se bojovat s výzvami odvětví... Buzzwords, buzzwords, buzzwords.
Honza
Parodie tyhle ceny a jen další marketingový tahák na lidi, jak z nich vytáhnout jejich penize. G3 dostala cenu ze displej, který krom nesmyslného a kontraproduktivního rozlišení byl horší než u předchůdce G2. Horší myslím v parametrech, co jsou vidět (barvy, jas, pozorovací úhly čitelnost špatná na slunci), ne co vidět nejsou (rozlišení).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze