Maketa Huawei P50 Pro odhaluje design novinky. Premiéra proběhne 29. července

16× aktualizováno
Maketa Huawei P50 Pro odhaluje design novinky. Premiéra proběhne 29. července
Fotografie: Huawei
  • Huawei by měl představit tři modely řady P50
  • Vrcholné verze budou mít přídomky Pro a Pro+
  • Nasazen by měl být operační systém Harmony OS
  • Premiéra proběhne 29. července

Aktualizováno 26. 7. 2021

Vlajková řada P50 od Huawei se představí již ve čtvrtek 29. července. Poslední dny čekání si můžete ukrátit novým videem, kde je ukázána maketa Huawei P50 Pro. Telefon si tak můžeme detailně prohlédnout ze všech stran. Spatřit lze velmi výrazný modul s fotoaparáty a také zakřivený displej.

Aktualizováno 19. 7. 2021

Huawei na weibo.com potvrdil, že k představení očekávané a několikrát odložené řady P50 dojde 29. července, čímž stvrzuje předchozí spekulace.

Huawei P50

Aktualizováno 30. 6. 2021

Server bilibili.com přinesl fotografie zadní části očekávaného modelu Huawei P50. Můžeme si prohlédnout velmi netradiční růžovou variantu se zajímavým vzorováním. Nové fotografie částečně krátí čas čekání, které by mělo skončit 29. července představením řady P50.

Huawei P50

Aktualizováno 22. 6. 2021

Nově se dozvídáme možný termín, kdy se konečně představí důležitá řada P50 od Huawei. Dle úniku skrze weibo.com bychom se měli dočkat koncem příštího měsíce, konkrétně 29. července. V tento den by měly světlo světa spatřit modely P50, P50 Pro a P50 Pro+.

Aktualizováno 3. 6. 2021

Huawei na tiskové konferenci prezentoval nejen HarmonyOS, ale na samotném závěru poodhalil také vzhled chystané vlajkové řady P50. Oficiálně tak potvrdil design známý z úniků, kterému budou dominovat dva kruhové moduly pro fotoaparáty.

Huawei P50

Aktualizováno 14. 5. 2021

Uživatel @RODENT950 zveřejnil dvojici obrázků, na kterých má být zachycena finální podoba chystané řady Huawei P50. Opět se potvrzuje dominanta zadní strany v podobě modulu fotoaparátů.

Aktualizováno 30. 4. 2021

Poslední dubnový den nám dává možnost podívat se, jak bude vypadat základní Huawei P50. Již dříve jsme si řekli, že budou existovat ještě varianty Pro a Pro+. Na fotografiích uniklých skrze weibo.com můžeme vidět masivní prostor pro fotoaparáty, avšak podrobnosti o nich jsou neznámé. Čelní straně dominuje velký displej s malými rámečky a průstřelem pro čelní fotoaparát. Bez povšimnutí nezůstane ani informace, že v telefonu je nainstalován operační systém Harmony OS. Podrobnosti o výbavě základního modelu P50 bohužel chybí a nám nezbývá, než dále čekat. Představení by mělo proběhnout na přelomu května a června.

Pravděpodobná podoba základního Huawei P50

Aktualizováno 5. 4. 2021

Prémiová řada Huawei P50 se letos výrazně zpožďuje. Zřejmě se představí až během června. Do té doby si musíme vystačit s úniky a spekulacemi. Tentokrát se můžeme těšit na pravděpodobné rendery modelu P50 Pro od Waqara Khana, které unikly na gizchina.com. Chystaný telefon můžeme vidět v různých barevných variantách a pod různými úhly. Za pozornost stojí opravdu velký modul s fotoaparáty.

Aktualizováno 31. 3. 2021

Podle informací zveřejněných na čínské sociální síti Weibo dojde k dalšímu posunutí termínu odhalení řady P50. Ta by se nakonec měla dočkat představení až v červnu.

Aktualizováno 25. 3. 2021

Řada Huawei P50 nabere zřejmě mírné zpoždění. Původní termín koncem března se údajně neslučoval s nasazením systému Harmony OS a nově se spekuluje až o květnu. Je tak dost času na další úniky. Ty má nyní na svědomí uživatel @HoiIndi, který zveřejnil předpokládané rendery P50 Pro+, tedy nejvyšší očekávané varianty. Na zadní straně můžeme vidět sestavu pěti fotoaparátů. Figuruje mezi nimi i výrazný periskopový objektiv.

Aktualizováno 12. 3. 2021

Pouhý den po P50 Pro se díky voice.com a @OneLeaks můžeme podívat také na Huawei P50. Ten bude mít opět kovový rám a skleněnou zadní stranu. Vzájemná podoba je to velká, ale varianta bez Pro nemá zakřivený displej. Rozměry telefonu mají být 156,7 × 74 × 8,3 mm, což je bohužel výrazně více než u současného Huawei P40. Displej má mít úhlopříčku 6,3" a uprostřed v horní části bude malý průstřel pro čelní fotoaparát.

Huawei P50

Aktualizováno 11. 3. 2021

Na voice.com ve spolupráci s @OnLeaks se ukázaly rendery chystaného Huawei P50 Pro, na kterých můžeme vidět kovový telefon se skleněnými zády a rozměry 159 × 73 × 8,6 mm. Na designu zaujme, že kolem 6,6palcového a mírně zakřiveného displeje jsou pouze miniaturní rámečky a takřka žádná brada. Zaujme však i zadní strana masivním modulem fotoaparátů se dvěma velkými kruhy. Bohužel doposud nejsou známé podrobnosti o fotoaparátech.

Huawei P50 Pro

Aktualizováno 8. 3. 2021

Řada Huawei P50 si připíše jedno prvenství. Dle ithome.com by mělo jít o první modely, které od počátku nabídnou operační systém HarmonyOS 2.0. Huawei by tak již zcela vyřadil doposud stále nasazovaný Android. Zda se tato informace potvrdí, se dozvíme koncem března, kdy se premiéra řady P50 očekává.

Aktualizováno 26. 2. 2021

Řada Huawei P50 by dle informací od @RODENT950 měla opět šokovat špičkovou kvalitou fotoaparátů. Ve všech třech variantách se jakožto hlavní fotoaparát má objevit velký a v mobilních telefonech dosud nevídaný 1" snímač Sony IMX800. Dle dostupných informací bychom se měli dočkat modelů P50 Pro+, P50 Pro a P50. První jmenovaný nabídne kromě zmíněného snímače Sony IMX800 ještě periskop, teleobjektiv, ultarširokoúhlý objektiv a ToF snímač. Verze P50 Pro přijde o teleobjektiv a ToF senzor, ale zachová si periskop. Základní Huawei P50 má pak nabízet osvědčenou sestavu hlavní snímač Sony IMX800, ultarširokoúhlý objektiv a klasický teleobjektiv.

Aktualizováno 16. 2. 2021

Uživatel @RODENT950 informoval o chystané řadě Huawei P50. V první řadě výrobce údajně plánuje pozměnit názvy a přídomky. Očekávají se modely Huawei P50, který má nahradit Huawei P40 Lite, dále Huawei P50 Pro, který bude nástupcem Huawei P40, a nakonec Huawei P50 Pro+, který se stane následníkem Huawei P40 Pro. První jmenovaný má nabídnout procesor Kirin 9000E, zatímco vrcholné verze Pro a Pro+ budou osazeny Kirinem 9000. Více informací prozatím není známo, ale spekuluje se, že premiéra proběhne již koncem března.

Aktualizováno 25. 11. 2020

Server mydrivers.com před malou chvílí zveřejnil první render možné podoby chystaného modelu Huawei P50 Pro. Čelní strana je dosti podobná současnému Huawei P40 Pro, mnohem zajímavější jsou však záda. Zde najdeme kruhový modul fotoaparátu netradičně umístěný nikoliv uprostřed, nýbrž u levého boku. Dodejme rovněž, že tento render vychází z patentových nákresů zaregistrovaných společností Huawei, finální podoba se tedy ještě může změnit. Do komentářů nám můžete napsat, jak se vám tento design líbí.

Huawei P50 Pro

Původní informace z 24. 11. 2020

Americké sankce Huawei zkomplikovaly život hned na několika frontách. Pro mimočínské uživatele může být problematická absence Google služeb a omezení se vztahují také na dodávky důležitých komponent. Podle korejského serveru The Elec se však i přesto můžeme spolehnout na to, že dorazí nová řada „P“, a to již v první polovině příštího roku. Zobrazovací panely pro telefony Huawei P50 by měli koneckonců dodávat korejští výrobci LG a Samsung. Co dalšího o řady P50 v tuto chvíli víme? Bohužel ne mnoho.

Telefon by měl pohánět procesor Kirin 9000, který se objevil také v nedávno recenzovaném modelu Mate 40 Pro. Téměř s jistotou se pak můžeme těšit na špičkové fotoaparáty, přičemž řada „P“ je tradičně známá teleobjektivy. Již Huawei P40 Pro+ nás oslnil desetinásobným teleobjektivem, vytáhne se snad řada P50 ještě s něčím lepším?

Diskuze ke článku
Johan Nohaj
Johan Nohaj
To uz ano
Mara Studna
Mara Studna
Jakožto fanda Sony ted nechápu!!!!Tak Huawei dostane od Sony Novej špičkovej snímač,tak to jsem tedy opravdu zvědav,jak Sony vyšperkuje Svojí Novou vlajku Xperia 1 III!!!!Tak by ho logicky mněla nasadit i zde!!!!
Johan Nohaj
Johan Nohaj
Uzasne napisany clanok, perfektny
Vlad Jurčo
Vlad Jurčo
Naposledy upraveno: 3. 6. 2021 15:35
No takže nevíme nic. Pokud nebudou známé specifikace objektivů, čipů za nimi a nových AI technologií na zpracování obrazu nevíme prakticky nic. Huawei potřebuje do "normální" řady PRO dostat jeden MID-tele objektiv, (EQ cca 80mm na FF) ostatní je již tak vyladěné (M40PRO), že s dalším zlepšením pouhé kvality moc velkou díru do světa neudělají. Chce to dále zrychlit tracking, AF systém pro sledování rychleji se pohybujícíh obektů. Snapdragon ?? - no když nic lepšího není... Škoda, že (asi) již nemají dost KIRINů 9000 - to je pan procesor... Uvidíme jak se poperou se zvětšeným hlavním čipem a s nutnou sníženou světelností hlavního objektivu aby udrželi alespoň trochu rozumnou hloubku ostrosti. Anebo, že by tam dali konečně mechanickou regulaci clony (aka Samsung před nějakou dobou) ? A pořádné makro nebo alespoň close-up tak od 5-10ti cm. Tohle asi bude až v MATE50PRO. MATY vždycky dotáhly do konce to co P řada jenom nakousla.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze