Huawei nasedne do vlaku jménem Windows Phone

Ambiciózní a dravá Čínská společnost Huawei se chystá během roku 2012 připojit k výrobcům zařízení s operačním systémem Windows Phone od Microsoftu.

Tip: přečtěte si také článek - Dvojice novinek od Huawei: tablet S7 a Ideos 3

Čínští výrobci mobilů se stále více tlačí do světa a dva z nich také do České republiky. Před časem oficiálně oznámily vstup na tuzemský trh společnosti ZTE a Huawei. Druhý jmenovaný produkuje zejména telefony nižší a střední třídy s operačním systémem Android. To by se ale podle posledních zpráv mělo brzy změnit.

Huawei Windows Phone concept

Čtěte: Windows Phone 7 Mango: spoustu vylepšení ještě letos

Huawei totiž nechce ztratit krok právě s výše zmiňovaným konkurentem ZTE, který se na nedávném představení Windows Phone 7 Mango připojil ke druhé vlně výrobců, kteří budou zařízení s ním distribuovat. Victor Xu z vedení společnosti v rozhovoru pro nejmenovaný čínský list řekl, že Huawei chystá první telefony s Windows Phone Mango v průběhu příštího roku. Mělo by se jednat v podání výrobce o první pořádné high-end přístroje, jelikož Microsoft určuje minimální požadavky pro svůj systém velmi vysoko a něměl by tedy chybět například minimálně gigahertzový procesor.

Zdroje: mobileburn.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze