Nokia si oddechla, Microsoft nechystá vlastní telefony (aktualizováno)

Po odhalení zajímavých tabletů řady Surface od Microsoftu se objevily spekulace o tom, že by mohla společnost připravovat také vlastní smartphone. Tyto informace však nyní Microsoft vyvrátil.

Nová informace - aktualizováno 26. 6. 2012

Podle oficiálního vyjádření se Microsoft nechystá vyrábět vlastní Windows Phone telefony a Nokia si tak může oddechnout. Informaci retweetovala také britská pobočka Nokie, které podobné spekulace příliš nepomáhají.

Microsoft Nokia Twitter

Původní informace z 22. 6. 2012

Anonymní zdroje totiž tvrdí, že Microsoft již aktivně pracuje společně s nejmenovaným výrobcem na jejich vlastním smartphonu s operačním systémem Windows Phone 8, který byl nedávno představen. Je zatím nejasné, zda se jedná o přístroj, který by se objevil na trhu, nebo jen testovací vzorek pro jiné případy. Ten by ale neměl pro výrobce valný smysl.

Podle některých indicií už je smartphone na dobré vývojové cestě a zcela jistě nabídne nejen novou verzi systému, ale také výkonnější hardware, než většina současných přístrojů s WP. Velmi slibně vypadající tablety Surface navíc ukázaly, že Microsoft dokáže vyrobit kvalitní přístroj s hezkým designem, takže by se mohl vydat i do mobilní oblasti trhu, kde dříve moc nekraloval.

Kromě perspektivně velkých zisků však může tento krok mít i negativní dopad. Ten by se týkal především jiných OEM výrobců smartphonů, kteří by museli přejít na jiný operační systém, a finského výrobce Nokia, která sloužila Microsoftu jako hardwarové zázemí více jak rok. Na druhou stranu může být těžká situace Nokie tím pravým důvodem, proč se Microsoft pokusí o smartphone na vlastní pěst.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
freeman
... Velmi slibně vypadající tablety Surface navíc ukázaly, že Microsoft dokáže vyrobit kvalitní přístroj... ktorý pri prezentácii v 13.30s skolaboval a zamrzol. Tak tomu sa povie kvalita.
Will
Já vidím jiné dvě rány pro Nikii:
1/ Mapy Nokie, kterými byla Nokie výjimečná mezi výrobci mobilů s Windows Phone se stanou součástí Windows Phone 8. Nokie tak přijde o výhodu ve prospěch konkurence.
2/ Řada Lumia nepůjde aktualizovat na novou verzi systému. Potencionální zájemci už teď vědí do čeho jdou. Problém je v načasování. Nově oznámená Windows Phone 8 z řady Lumia dělají velmi rychle zestárnou kousky. Počet zájemců o ně tak nejspíš výrazně poklesne.

Strategie Nokie je tak nejasná a zdá se být naprosto nelogická. Microsoft to Nokii moc neulehčil, ale Nokie si toho hodně pokazila sama.
sony
jedina zachrana pre nokiu nie je microsoft ale symbian a android.
Durus
A este by mali z nokie vyhodit toho ich podareneho sefa...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze