HTC se stále nedaří, za uplynulé čtvrtletí vykázalo velkou ztrátu

7

Tchajwanskému výrobci mobilních telefonů, který je na českém trhu velmi populární, se stabilně nedaří a společnost se i nadále utápí v hluboké ztrátě, která se pohybuje v řádech několika miliard korun.

HTC

Ačkoliv se HTC snaží a produkuje vesměs zajímavé telefony s kvalitním zpracováním, prodeje se mu nastartovat nedaří. Kladné body by výrobce mohl získávat i za příkladnou podporu svých modelů, nedávno oznámil, že nejnovější Android 6.0 připravuje pro tucet svých modelů. Bohužel aktuálně zveřejněná finanční zpráva příliš optimismu do žil nevlévá. Společnost totiž oznámila, že za období od 1. července do 30. září firma vykázala ztrátu ve výši 138 miliónu dolarů, což je v přepočtu přes 3,3 miliardy.

Číslo je to opravdu vysoké a HTC patrně ani příliš nebude hřát fakt, že za předešlé období byla čistá ztráta kolem 6,2 miliard korun. Společnosti se nedaří již opravdu dlouho a kromě krátké epizody v loňském roce, kdy se dostalo do zisku, je ve zbývajících čtvrtletích ve ztrátě. Jako každé čtvrtletí se také výrobce pokouší upínat k novému modelu, který by mohl přinést spásu. Aktuálně je to chystané HTC A9, kterého bychom se měli dočkat ještě v tomto měsíci.

Zdroje: wsj.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jirka
Překvapuje to vůbec někoho, samozřejmě kromě lidí v HTC?
Jedd
Je to škoda mám M7 a je to opravdu super telefon. Sice žádné enormní vymoženosti, ale zpracování, odladěnost prostředí a aktualizace nejen androidu ale i systémových aplikací přes Google play je opravdu perfektní.
fuha
rumik: nepriniesla nic nove

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze