HTC se stále nedaří a propadá se, v listopadu o 31%

10

Ostře sledovaná finanční situace kolem tchajwanského výrobce HTC má další pokračování. Bohužel se jedná jen o další strmý pád dolů. Lépe si HTC vede meziměsíčním srovnání, kde se mu podařilo propad již zastavit.

HTC má velké plány, jak celou situaci změnit k lepšímu, avšak zatím zůstává spíše jen u slov. Například snížení cen jsme se nedočkali, stejně tak vylepšení portfolia. Namísto toho HTC uvádí spoustu modelů jen pro určité trhy. Lepší časy by snad mohl přinést nový marketingový ředitel, o kterém jsme vás před pár dny informovali.

Nicméně nás zajímá aktuální situace a ta dobře nevypadá. Konsolidované tržby HTC se v listopadu pohybovaly kolem 732 miliónů dolarů, což je o 31,2% méně než za loňský listopad. Další podrobnosti nebyly oznámeny. HTC by už opravdu potřebovalo zabrat, nebo se velmi brzy dostane do bezvýchodné situace.

Záchrana v nových modelech

Na závěr článku doplníme aktuální informaci o meziměsíčním srovnání. V tomto ohledu se totiž HTC podařilo zastavit několikaměsíční pád a naopak nastartovat prodeje. Tržby narostly z 17,21 miliard dolarů (za říjen) na 21,2 miliard za listopad). Bezpochyby na tom mají svůj značný podíl novinky s Windows Phone 8, modely 8X a 8S, které se právě v listopadu začaly prodávat. Svou troškou do mlýna mohl přispět také model One X+.

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
Loutkař
Když neslevují ani nenabízí nic navíc tak ať klidně padnou, jsou tu jiní ... lepší ...
Deawo
Tenhle článek pomíjí fakt, že se HTC povedlo poprvé po půl roce zvýšit tržby z měsíce na měsíc. https://plus.google.com/115818717924355325141/posts/TvjoF9Sd2yq
lojza
tak a ted vidite kde je htc s androidem a doufam ze uz prestanete plkat o tom jak by nokii pomohlo nasazeni androidu!!!jak je videt tak ani android neni vsemocny!!
honza
Snad se stav HTC zlepší dělá pěkné a kvalitní mobili např. proti Samsungu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze