HTC má nového marketingového ředitele - chce zlepšit prodeje

12

Stejně jako mnoho dalších výrobců, i HTC se dostalo do problémů. Prodeje klesají a s nimi samozřejmě i příjmy společnosti. Vše nyní vyústilo k personální změně na postu marketingového ředitele.

V křesle marketingového ředitele (CMO) tak nyní končí John Wang, kterému se nepovedlo navrátit HTC někdejší slávu. Jistě si pamatujete na prohlášení HTC ze srpna letošního roku, kdy hodlalo snížit ceny a zároveň neprodukovat zbytečně moc takřka stejných modelů. Jak ale prozatím můžeme vidět, slova zůstala jen na papíře, protože ceny telefonů neklesají.

O zlepšení situace se tedy pokusí Wangův nástupce Benjamin Ho, který se v minulosti staral o marketing u tchajvanského operátora FarEasTone. Čeká ho však opravdu nelehký úkol. Například meziroční příjmy společnosti v říjnu klesly o 48%. HTC tedy nutně potřebuje dobře se prodávající model, který společnosti přinese zisk. Myslíte si, že se novému marketingovému ředitele povede zlepšit prodeje?

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Jarda
Bude se muset hodně snažit. A to nejen v oblasti marketingu. HTC dělá totiž víc chyb a pochybuji, že "nějaký" Benjamin to může zlepšit.
Gabbe
ich modely su dosť drahé, napr. ONE X stojí viac ako SGS III, ktorý je v úplne inej pozícii čo sa týka predajnosti a pozície firmy na trhu, aj xperie sú cenovo lacnejšie ako htc, ale napr. terajší model desire X začal s celkom dobrou cenou, takou istou ako one X, ktorý bol predražený
Fre ddy
Jestli bude mít zdravý selský rozum, tak může HTC pomoct. Musí totiž vyrobit mobil, jak si ho představuje zákazník(většina) a v tom je největší problém.
Gabbe
ja tam vidím ONE X 32 GB za 519,90 € čo je isto viac ako 509 € za SGS III no možno pre teba nie. 16 GB verziu bez slotu na SD karty je asi trochu blbé porovnávať nemyslíš? ale už nemám chuť sa tu s tebou naťahovať, končím s týmto téma

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze